لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۵

تاثیر تحریم ها بر اقتصاد ایران نمایان تر می شود


معاون وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد صدور قطعنامه تحریم موجب رشد روزانه شاخص های اقتصادی کشور شده است. همزمان اوپک از کاهش تولید نفت ایران در خرداد ماه خبر داد و گزارش ها از افت بازار صادراتی ایران به عراق حکایت دارد

تهران بار دیگر با تاکید بر این موضوع که تحریم ها تاثیری بر جذب سرمایه گذاری خارجی نگذاشته است مدعی شد ایران در جذب سرمایه گذاری خارجی در جهان در سال جاری با بیش از ۹۰ درصد رشد، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

بهروز علیشیری معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان سرمایه گذاری خارجی و کمک های فنی ایران، در گفت و گو با ایلنا، خبرگزاری کار ایران ضمن اعلام این خبر گفت: «تحریم ها نه تنها بر اقتصاد ایران تاثیر نگذاشت بلکه در مدت صدور قطعنامه ها هر روز شاهد رشد شاخص های اقتصادی در کشور هستیم.»

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به این که سهام اصل ۴۴ به سرعت در حال واگذاری است خاطر نشان کرد: «بخش خصوصی خارجی هم علاقمند به حضور در بازار سرمایه ایران است سخنان این مقام در حالی بیان می شود که با آغاز هفدهمین روز رقابت برای عرصه بلوک ۱۸ درصدی گروه خودروسازی سایپا روزنامه جهان صنعت در شماره روز شنبه ۲۶ تیرماه خود در گزارشی به نتایج اجرای ۴ ساله اصل ۴۴ پرداخته و نوشته است: «اژدهای شبه دولتی، بخش خصوصی را بلعید از دید این روزنامه نمی توان به صرف اصلاح آیین نامه سرمایه گذاری خارجی به ورود سرمایه گذاری خارجی حتی از کشورهای اسلامی امیدوار بود.»

سید مهدی صادق عضو کمیسیون صنایع ونماینده آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با ایلنا خبرگزاری کار ایران اعلام کرد:« متاسفانه آن چه مورد نظر اصل ۴۴ است، تامین نمی شود. به گفته این نماینده مجلس، واگذاری سهام شرکت های خودروساز، به صورتی که فعالانه در عرصه اقتصاد و تولید وارد شده و منجر به ارزش افزوده در کشور شود، صورت نگرفته است.»

به گفته این عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، سهام شرکت های خودرو ساز به شبه دولتی ها واگذار شده نه بخش خصوصی.

اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اصلی است که بر اساس آن نظام اقتصادی ایران به ۳ بخش تعاونی، دولتی و خصوصی تقسیم می‌شود.

در همین حال بر اساس گزارش ماهانه اوپک تولید نفت ایران در خرداد ماه ۱۰ هزار و ۳۰۰ بشکه در روز کاهش داشته است.

با استناد به این گزارش، تولید نفت ایران به ۳ سه میلیون ۷۳۸ هزار بشکه در روز کاهش یافته است. هم زمان روزنامه چینی «چاينا پست» روز جمعه ۱۶ ژوئیه زيرعنوان «اثرتحريم ها بر ايران» می نويسد: ايران برای آن که مشتريان را به خريد نفت خود جلب کند مجبور به دادن امتیازهایی شده است که نشان از شروع تاثيرگذاری تحريم هایی دارد که اخيرا توسط آمريکا و سازمان ملل متحد وضع شد.

این در حالی است که به گزارش ایسنا خبرگزاری دانشجویان ایران بالاخره پس از بروز مشکلاتی در صادرات ایران به کشور عراق که فعالان بخش خصوصی از ماه ها قبل هشدار داده بودند که این صادرات ممکن است کاهش یابد روند این صادرات در ۳ ماهه نخست امسال نزولی شده است. عراق که پیش از این در صدر کشورهای مقصد کالاهای ایرانی بود به رتبه دوم در این جدول منتقل شده است.

هم زمان با وجود گزارش های که حکایت از رشد میزان فرش دستباف ایران از نظر ارزشی و وزنی در ۳ ماهه نخست امسال نسبت به زمان مشابه در سال قبل دارد . فرج فرهادیان صادر کننده فرش در گفت و گو با شبکه خبر صدای و سیمای جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۲۵ تیرماه با بیان این موضوع که در گذشته نه چندان دور بازار جهانی فرش در اختیار ایران بود سهم ایران را در حال حاضر و ماه های پیش رو تنها ۱۲ درصد ارزیابی کرد.

روزنامه جهان صنعت در شماره روز شنبه ۲۶ تیرماه خود در گزارشی آمارهای غیر واقعی را برای توجیه واردات بیش تر ارزیابی می کند و در سرمقاله خود به قلم حمید رضا طهماسبی پور به «آمارهایی از جنس باد» پرداخته و خواهان آن است تا توسعه پایدار کشور براساس آمار واحد و واقعی بنیان گذارده شود چرا که از دید این منبع علم آمار دورغ نمی گوید اما آمار سازی یک دورغ بزرگ است.

XS
SM
MD
LG