در ادامه روند افزایشی فساد اقتصادی در ایران اینبار معاون وزیر اقتصاد و دارایی ایران اعلام کرده که ۳۰ میلیارد دلار از مجموع ۴۰ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات، نه به صورت کالا و نه به هیچ صورت دیگری وارد کشور نشده است.
خبرگزاری ایسنا روز شنبه ۲۱ اردیبهشت به نقل از حسین میرشجاعیان نوشت که برخی از صادرکنندگان ادعا میکنند با ارز حاصل از صادرات خود، مواد اولیه وارد کردهاند اما ۳۰ میلیارد دلار از ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در بین هیچ کدام از موارد مربوط به واردات مواد اولیه نبوده است و عملاً مشمول صادرات بدون بازگشت ارز میشوند.
چندی پیش فهرست به روز شده دریافت کنندگان ارز دولتی منتشر شده بود و براساس گزارش ها مشخص شد که حدود «۳ میلیارد یورو در اختیار دو خانواده مشهور» قرار گرفته است.
براساس گزارشی که روزنامه شرق در این باره منتشر کرد، در یک سال گذشته بیش از ۱۰ هزار شخصیت حقیقی و حقوقی در مجموع مبلغی بالغ بر ۲۵میلیارد یورو ارز معادل دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی از بانک مرکزی دریافت کردهاند.
فساد اقتصادی در ایران طی ماههای اخیر رشد چشمگیری داشته است و در این مدت پروندههایی نیز برای رسیدگی تشکیل شده که مقامات فعلی و پیشین حکومتی از جمله متهمان آن هستند و برخی از چهرههای حقیقی هم به عنوان «دلال» شناخته میشوند.
این حجم از فساد در شرایطی است که بحران اقتصادی موجی از اعتراض های مردمی را نیز در ایران رقم زده است.
پیش از این ایالات متحده آمریکا بارها به وجود فساد در حکومت جمهوری اسلامی اشاره کرده است.
وزارت خارجه ایالات متحده در توئیتهایی به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد، درباره ثروت حاکمان ایران و فساد دستگاه حکومتی جمهوری اسلامی نوشته بود که «حکومت ایران مملو از ریاکاران فاسد است.»