در حالی که هنوز برخی از زلزله زدگان سرپل ذهاب پس از دوسال در کانکس زندگی می کنند و خرابیها در مناطق سیلزده همچنان پابرجا است، این بار نماینده میانه در مجلس از روند رسیدگی به زلزلهزدگان این منطقه گلایه کرده است.
فردین فرمند، نماینده مردم میانه در مجلس، روز یکشنبه ۱۹ آبان ماه به روند رسیدگی به زلزلهزدگان میانه انتقاد کرد و گفت که مقامات حکومتی از زلزلههای پیشین درس نگرفتهاند و «آقایان برای بازدید رفتند، سلفی گرفتند، و بازگشتند.»
این نماینده مجلس با بیان این که بسیاری از خانهها در این زلزله ویران شده و از بین رفته است، خطاب به مقامات حکومت گفت که «به داد زلزله زدگان میانه برسید.»
گلایه این نماینده مجلس از روند امدادرسانی به مناطق زلزله زده میانه در حالی است که بعد از گذشت دو سال از زلزله کرمانشاه هنوز وضعیت زلزله زدگان سرپل ذهاب نابسامان است.
براساس گزارشهای رسانه های داخل ایران هنوز هم کانکسهای زلزلهزدگان پس از دو سال از وقوع زلزله در این منطقه که قرار بود اسکانی موقت برای زلزلهزدگان باشد، پابرجاست. برخی خبرگزاریهای داخلی نیز در شهریور ۹۸ درباره وعده بازسازی خانه های زلزله زدگان سرپل ذهاب نوشته بود که نه تنها «سه بلوک احداث نشده، بلکه اجرای نوسازی و بهسازی سایر بلوکها به اتمام نرسیده است.»
همچنین سیلزدگان سیلابهای اوایل سال ۹۸ هم هنوز در چادر و کانکس به سر می برند. خبرگزاری ایرنا در شهریور امسال در گزارشی درباره آخرین وضعیت سیلزدگان در استان گلستان نوشت که در آستانه فرا رسیدن فصل سرما تعدادی از خانوارهای آق قلا و روستاهای آن «در چادر زندگی می کنند.»
این در حالی است که پیشتر مقامات جمهوری اسلام چند روز پس از وقوع سیل در استانهای مختلف ایران وعده بازسازی مناطق تخریب شده را در مدتی کوتاه داده بودند.
حتی در روزهای اول وقوع سیلابها در سال جاری حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، وعده داده بود که این نیرو «یک برنامه ریزی دو ماهه مدیریت بحران برای بازگشت به شرایط قبل از سیل» و نیز یک «برنامهریزی بلند مدت» برای به گفته اون تبدیل شرایط «به وضعیتی بهتر از قبل» انجام داده است. این در حالی است که این وعده تا به امروز به هیچ وجه عملی نشده است.
عدم رسیدگی به وضعیت زلزله زدگان و سیل زدگان از سوی مقامات جمهوری اسلامی در شرایطی است که آنها بارها از بازسازی سوریه سخن گفتهاند.
امیر امینی، معاون وزیر راه و شهرسازی ایران، در ۶ اسفند گفته بود که در تفاهمنامه بین دولت های ایران و سوریه سی هزار واحد مسکونی برای بازسازی از طریق ایران مشخص شده است.
پیشتر در سفر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران، به سوریه نیز ایران در زمینه های اقتصادی، علمی، فرهنگی، زیرساختی، خدماتی، و سرمایهگذاری و مسکن، یازده یادداشت تفاهم همکاری با مقامات سوریه به امضا رسانده بود.
پیش از این وزیر خارجه آمریکا در توئیتر با اشاره به «چهل سال شکست جمهوری اسلامی» نوشت که رژیم حاکم در ایران همواره ایدئولوژی را بر منافع و رفاه مردم ایران ترجیح داده است.