مرداد ماه امسال شهرستانهای استان تهران ۱۵ بار در اثر زلزلههایی بزرگتر از دو و نیم ریشتر لرزیدند. در شهریور ماه سهم استان تهران از زمینلرزههای ایران بیشتر هم شد و تنها ۴۴ زمین لرزه در فیروزکوه به وقوع پیوست.
خبرگزاری مهر با استناد به آمار وقوع زمینلرزهها در دو ماه اخیر، گزارش داده که زلزلههای استان تهران، برخی کارشناسان را "نگران و حساس" کرده است.
روز دوشنبه ۳۰ شهریور ماه نیز نشستی مشترک با حضور نهادهای مسئول در حوزه زلزله برگزار شد. اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران در این نشست زلزله تهران را "یک حدس و گمان" دانست اما گفت که "هر لحظه امکان دارد زلزلهای بزرگ در تهران رخ دهد."
او گفتا امکانات کلانشهر تهران برای مقابله با زلزله کافی نیست. به گفته اسماعیل نجار "متاسفانه باور به بحران و حادثه در کشور وجود ندارد و باور به بحران باور به مرگ است."
اما محمد شکرچی زاده، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، زیر مجموعه وزارت شهرسازی، تاکید کرد که زلزلههای اخیر فیروزکوه و جوادآباد تهران، "ارتباط مستقیمی با گسل تهران نداشت و بزرگای آن به قدری نبود که تاثیری بر گسل تهران بگذارد."
او از نتایج یک شبیهسازی زلزله در مناطق ۳ و ۴ شهر تهران خبر داد و گفت که با توجه به لرزههای شمال تهران، در صورت وقوع زلزله ای با بزرگای ۷ ریشتر در منطقه ای با جمعیت ۲.۵ میلیونی بیش از ۷۰۰ هزار نفر کشته خواهند شد.
شهریور ماه سال گذشته شایعه زلزله پایتخت آن قدر جدی شده بود که مرکز لرزهنگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران مجبور شد اطلاعیهای صادر کند. در اطلاعیه این مرکز عنوان شده بود که " از زمان رخداد زمین لرزه ۱۳۶۹ رودبار و منجیل تاکنون، با رویداد هر زمین لرزه بزرگ در کشور، متاسفانه برخی با طرح مطالب بدون پایه علمی و نشر اکاذیب موجب سلب آسایش و تشویش اذهان عمومی میشوند."
اما مهدی زارع، دانشیار پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی یادآوری کرده بود که "در سرزمینی که در آن زلزله بم ۱۳۸۲ و طبس ۱۳۵۷ و... آمده است باید همواره آماده زیست و اگر اوقات دیگر سال از این موضوع غافلیم اشکال از ماست."