لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۰

دومین روز زلزله غرب ایران؛ از واکنش آمریکا و دیگر کشورها تا انتقاد از امدادرسانی


مناطق زلزله زده ازگله کرمانشاه
مناطق زلزله زده ازگله کرمانشاه

در دومین روز پس از رخداد زمین لرزه در کرمانشاه، بسیاری مقامات کشورها پیام‌های تسلیت و همدردی با مردم ایران منتشر کردند.

هدر نوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پیام توئیتری خود دوشنبه شب به وقت واشنگتن ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان به بازماندگان تسلیت گفت.

زلزله ۷.۳ ریشتری یکشنبه شب، ۲۱ آبان مناطقی از غرب ایران و شرق عراق را لرزاند که موجب خسارات فراوانی به شهرهای سرپل ذهاب، ازگله و قصر شیرین و روستاهای این مناطق شد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توئیتر رسمی خود نوشت: «ایالات متحده به همه کسانی که از زلزله در ایران و عراق آسیب دیدند، تسلیت می‌گوید. ما همه خانواده‌های کشته‌شدگان و مجروحان و کسانی که آسیب دیدند را در یادمان خواهیم داشت.»

در حالیکه آمار کشته‌ها و زخمی‌های زلزله کرمانشاه پس از گذشت دو روز همچنان افزایش می‌یابد، مقام‌های دیگر کشورها و نهادهای بین‌المللی با زلزله زدگان ابراز همدردی کرده‌اند.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی عصر سه‌شنبه ۲۳ آبان گزارش داد که تعداد کشته‌ها بر اساس آمار پزشکی قانونی به ۴۳۲ نفر و تعداد زخمی ها به بیش از هفت هزار و هشتصد نفر رسیده است. ضمن اینکه مدیر روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد که دست کم حدود صد نفر بدون مجوز دفن شده‌اند که این آمار باید به آمار پزشکی قانونی اضافه شود.

رسانه‌های داخلی ایران با انتشار تصاویر و عکس‎هایی از آسیب دیدگان زلزله شامگاه یکشنبه تلاش کردند بازتاب همدلی و همدردی ملی با آسیب دیدگان باشند. حتی برخی از روزنامه‌های سراسری و استانی در اقدامی بی سابقه در تیترهای خود این همدردی را به زبان کُردی منتشر كردند.

دولت ایران نیز روز سه شنبه را روز عزای عمومی اعلام کرده است.

واکنش دیگران

وزرای خارجه کشورهای اروپایی از جمله آلمان، اتریش، بریتانیا، فرانسه و روسای جمهوری کشورهای منطقه، دبیر کل سازمان ملل و امیر کویت با ایرانیان ابراز همدردی کردند.

ضمن اینکه برخی از کشورها نظیر ترکیه برای اعزام نیروهای امدادرسان و کمک‌های اضطراری به ایران ابراز آمادگی کردند.

سفر روحانی به کرمانشاه

رئیس جمهوری ایران در دومین روز پس از زلزله به این مناطق سفر کرد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آقای روحانی که به همراه برخی از اعضای دولت به سرپل ذهاب سفر کرده بود وعده داد که کمک‌های بلاعوض و وام طولانی مدت به زلزله زدگان اختصاص یابد. او همچنین وعده داد که کار بازسازی این مناطق به زودی آغاز شود.

در عین حال، تصاویر و ویدئوهایی منتشر شد که از اعتراض مردم به روحانی درباره نحوه امدادرسانی حکایت داشت.

ورود حسن روحانی به مناطق زلزله زده؛ مردم به نحوه امدادرسانی اعتراض کردند.
ورود حسن روحانی به مناطق زلزله زده؛ مردم به نحوه امدادرسانی اعتراض کردند.

رسانه‌های داخلی ایران گزارش داده‌اند که روز سه‌شنبه با وجود انتشار اخبار سرعت بخشیدن به امدادرسانی و اقدام ارتش برای برپایی بیمارستان های صحرایی و افزایش خدمات درمانی، اعلام کردند که همچنان بخش‌های از شهر‌های زلزله زده آب آشامیدنی و برق ندارند.

خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که بیش از ۱۵ هزار واحد مسکونی در مناطق زلزله زده به طور صد در صد ویران شده است و چندین روستا کاملا از بین رفته‌اند.

رئیس سازمان مدیریت بحران ایران اعلام کرده است که حدود یک میلیون و پانصدهزار نفر تحت تاثیر این زلزله بوده‌اند.

در این بین، در حالیکه اخبار رسمی از توزیع مواد مورد نیاز زلزله زدگان خبر می‌دهد، مشاهدات خبرنگاران حاکی از آن است که در برخی مناطق مواد غذایی، پتو و لوازم گرمایشی به اندازه کافی وجود ندارد.

همزمان، با وجود اعلام آواربرداری از بیش از ۹۰ درصد مناطق زلزله زده، خبرگزاری ایلنا نوشته است که هنوز در برخی مناطق خانواده‌ها زیر آوار مانده‌اند و نزدیکان آنها تقاضای کمک دارند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG