لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۷:۳۰

عفو بین‌الملل درباره وضعیت «احمدرضا جلالی» ابراز نگرانی کرد؛ نگرانی از اعدام او


آقای جلالی پزشک است و اتهامات علیه خود را رد کرده است.
آقای جلالی پزشک است و اتهامات علیه خود را رد کرده است.

سازمان عفو بین‌الملل، با ابزار نگرانی نسبت به وضعیت احمدرضا جلالی، زندانی دوتابعیتی در ایران، از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست «وضعیت و محل نگهداری» او را مشخص کنند.

سازمان عفو بین‌الملل در صفحه توئیتر خود با اشاره به انتقال احمدرضا جلالی به «محلی نامعلوم»، درباره «امنیت و سلامت» او ابراز نگرانی کرد.

این سازمان حقوق‌بشری از مسئولان جمهوری اسلامی خواست «وضعیت و محل نگهداری» جلالی را مشخص و «حکم اعدام» او را لغو کنند.

براساس گزارش‌ها، احمدرضا جلالی، پزشک و استاد دانشگاه، که به اتهام جاسوسی به اعدام محکوم شده است، در هفته جاری به سلول انفرادی منتقل شده است.

براساس برخی گزارش‌ها، جلالی در تماس با اعضای خانواده خود، ضمن اعلام خبر انتقالش به سلول انفرادی، گفته است که ممکن است حکم اعدام او اجرا شود.

گفته می‌شود در این سلول، دوربینی برای کنترل کامل و زیر نظر گرفتن جلالی وجود دارد.

احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی-سوئدی، حدود دو سال پیش هنگامی که به دعوت دانشگاه تهران به ایران سفر کرد، دستگیر و زندانی شد.

دادگاه انقلاب ایران، جلالی را به اتهام انتقال اطلاعات محرمانه به موساد در اوج فعالیت برنامه هسته‌ای ایران، به مجازات اعدام محکوم کرد و دیوان عالی نیز درخواست بازبینی در حکم را ظرف کمتر از یک ساعت رد کرد.

صدور حکم اعدام برای جلالی و پخش اعترافات او انتقاد نهادهای حقوق بشری و کارشناسان سازمان ملل در امور حقوق بشر را در پی داشت.

نهادهای حقوق بشری می‌گویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمی کند و بعضا افرادی بی گناه محاکمه و حتی اعدام شده‌اند. جمهوری اسلامی در دهه شصت، هزاران نفر را اعدام کرد؛ در حالی که بسیاری از آن‌ها پیشتر محاکمه شده بودند، دوران محکومیت برخی به اتمام رسیده بود و بعضی دیگر محکومیت چند ماهه زندان داشتند.

تحلیلگران غربی می‌گویند جمهوری اسلامی از افراد دوتابعیتی به عنوان گروگان استفاده می‌کند تا از دولت‌های غربی پول و امتیاز بگیرد. در حال حاضر تعدادی از شهروندان آمریکایی - از جمله ژیو وانگ، سیامک و باقر نمازی، و مایکل وایت - در ایران زندانی هستند. از سرنوشت رابرت لوینسون، دیگر شهروند آمریکایی که بیش از دوازده سال پیش در ایران ناپدید شد، نیز اطلاعی در دست نیست.

وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG