لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۴

دیلی بیست: ایرانیها خود را جای طرفداران سناتور سندرز جا زدند که در انتخاب قاضی ارشد دخالت کنند


 یک کارزار تبلیغاتی جعلی ایرانی از حامیان برنی سندرز در فضای آنلاین شکل گرفته بود.
یک کارزار تبلیغاتی جعلی ایرانی از حامیان برنی سندرز در فضای آنلاین شکل گرفته بود.

نشریه دیلی بیست در گزارشی نوشت: فیسبوک روز سه شنبه آشکار کرد که یک کارزار تبلیغاتی جعلی ایرانی از حامیان برنی سندرز در فضای آنلاین شکل گرفته بود.

فیسبوک در بیانیه ای مطبوعاتی گفت که ۶۵۲ صفحه مرتبط با کمپین های نفوذ سیاسی را که رد شان به ایران برمی گردد حذف کرده است. این کارزار افرادی را در سرویس های اینترنتی متعدد در خاورمیانه، آمریکای لاتین، بریتانیا و ایالات متحده هدف گرفته بود.

شرکت امنیت سایبری «فایر آی» که ماه ها قبل به فیسبوک نسبت به کمپین های نفوذ هشدار داده بود، در بیانیه ای جداگانه بر روی وبسایت اش نوشت که رد این کمپین شامل پست های آمریکایی های لیبرال به ظاهر طرفدار برنی سندرز از طریق نشانی ایمیل ها و تلفن های مرتبط با حساب های کاربری «نا موثق» شان به ایران برمی گردد.

این تحقیقات زمانی آغاز شد که «فایر آی» یک رسانه جعلی آمریکایی به نام «لیبرتی فرانت پِرِس» را پیدا کرد که فیسبوک می گوید سال ۲۰۱۳ ایجاد شده بود. افراد فعال پشت آن صفحه طی زمان در چهره های متفاوتی با مخاطبان دگرگونی با «مواضع ضد سعودی، ضد اسرائیلی و طرفدار فلسطینی ها» ارتباط برقرار کردند. دیگر نمونه ها شامل «بریتیش لِفت» است که مطالبی در حمایت از جرمی کوربن، رهبر حزب کارگر بریتانیا، و در طرفداری از جبهه آزادیبخش فلسطینی منتشر می کرد. «فایر آی» همچنین چند سایت متمرکز بر مسائل خاورمیانه به زبان عربی را به عنوان بخشی از این تلاش ها شناسایی کرده است.

«فایر آی» بر خلاف کمپین نفوذ سایبری روسیه در سال ۲۰۱۶، نشانه های از هک و حملات سایبری پیوسته به این فعالیت های تبلیغاتی نیافته است. ایران هزینه زیادی بر روی قابلیت های تهاجمی آنلاین کرده است، اما در این پروژه چنین نشانه هایی دیده نمی شود. «فایر آی» در عوض ارتباطی میان این کمپین و «پرس تی وی»، کانال تبلیغاتی تلویزیون دولتی ایران یافته است.

توییتر ۲۸۴ حساب کاربری را تعلیق کرده است که درگیر یک «دستکاری هماهنگ» بوده اند و «ظاهرا بسیاری در ایران شکل گرفته بود».

در این حساب های جعلی، هشتگ های #«مقاومت» و #«پرزیدنت من نیست» در زیر توییت هایی در ضدیت با دونالد ترامپ استفاده شده است. از این حساب ها توییت هایی هم در مخالفت با قاضی برت کاوانا، گزینه پرزیدنت ترامپ برای دیوان عالی آمریکا، منتشر شده است.

توییتر «لیبرتی» همچنین مخالفان رژیم جمهوری اسلامی از جمله سازمان مجاهدین خلق را هدف گرفته بود.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG