لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۳

ادامه برخورد قضایی در بازار ارز؛ ۱۰۰ نفر در پرونده‌های ارز، سکه و خودرو بازداشت شدند


در ادامه تلاش دولت و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی برای کنترل بازار ارز و طلا، سخنگوی قوه قضائیه ایران اعلام کرد که در ارتباط با پرونده های ارز، سکه و خودرو ۱۰۰ نفر تاکنون دستگیر شده اند.

غلامحسین محسنی اژه ای روز دوشنبه ۲۹ اسفند به خبرنگاران گفت بیشتر این افراد در بازداشت هستند و از این تعداد برای ۳۲ نفر کیفرخواست صادر و به دادگاه انقلاب فرستاده شده است.

هفته گذشته نیز رئیس پلیس تهران از احضار ۸۵۰ نفر در ارتباط با پرونده‌های بزرگ اقتصادی اخیر خبر داده بود.

حسین رحیمی که با تسنیم گفتگو می کرد به جزئیات اشاره ای نکرد اما بخشی از احضار شدگان بازداشت شده اند و از کسانی هستند که در بازار سکه و ارز فعال بوده اند.

آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، با درخواست صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه، برای تسهیل برخورد «قاطع و سریع» با «اخلال گران و مفسدان اقتصادی» موافقت کرده بود.

رئیس قوه قضائیه همچنین خواستار ایجاد دادگاههایی ویژه با ترکیب سه قاضی باسابقه برای رسیدگی به پرونده های اقتصادی، و ممنوع شدن هر گونه تخفیف و تعلیق در این پرونده ها، شده بود.

در پی موافقت رهبر جمهوری اسلامی با این پیشنهادها، برخی از حقوقدانها و وکلای دادگستری انتقادهایی به این تغییرات قضایی کردند و تغییر در رویه آیین دادرسی را از وظایف رهبر جمهوری اسلامی ندانستند.

از ده روز پیش، با شکست سیاست ارزی دولت روحانی، ارزش دلار در بازار آزاد به بیش از ده هزار تومان رسید.

ماجرای سقوط ارزش ریال

افزایش شدید نرخ ارز در ایران طی ماههای اخیر موجب بروز ناآرامی و اعتراض های بازاریان شد. هر دلار آمریکا از شهریور ماه سال گذشته همزمان با اعلام احتمال خروج آمریکا از برجام، از ۳۷۰۰ تومان به حدود ۱۱ هزار تومان در اوایل مرداد امسال رسید.

در واکنش به سقوط ارزش پول ملی ایران در یک سال گذشته، استاد سرشناس اقتصاد در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، تورم موجود در ایران را حدود ۱۵۷ درصد دانست نه آنچه که دولت ایران اعلام می‌کند.

همزمان با آغاز رسمی تحریم‌های ایران از سوی دولت ایالات متحده، روز دوشنبه پروفسور استیو هانکه، استاد اقتصادکاربردی دانشگاه جانز هاپکینز در گفت و گو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت که مردم ایران می دانند که تهدید و اجرای تحریمها یعنی، باید منتظر کسری بیشتر بودجه کشورشان باشند و تنها راهی که دولت می تواند آنرا جبران کند، چاپ پول است.

رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا فرمان اجرایی بازگشت تحریم های جمهوری اسلامی ایران را که از سه سال پیش توسط باراک اوباما معلق شده بود، امضا کرد.

پروفسور استیو هانکه با اشاره به بحران های ارزی ماههای اخیر ایران گفت: «با توجه به آغاز تحریمها، مردم ایران در هر فرصتی ریال را با دلار، طلا، حتی شکر، آرد و خودرو معاوضه می کنند. به همین دلیل تورم در ایران در اوج است. برپایه ارزیابی امروز من، نرخ تورم سالانه حدود ۱۵۷ درصد است در حالیکه دولت آنرا حدود ۱۰/۲ درصد اعلام کرده است.»

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG