نشنال روزنامه انگلیسی زبان امارات متحده عربی زیر عنوان "بحران پولی در ایران همزمان با نیش تحریم ها" می نویسد پلیس در خیابان های تهران مستقر شده است تا ممنوعیتی را در معاملات بازار سیاه پول به اجرا بگذارد، که با تنزلی شدید در ارزش ریال همراه است.
در همین حال مردم عادی ایران شکایت از آن دارند که تحریم های غربی علیه برنامه اتمی تهران بیشتر به آنها آسیب می رساند تا به دولت.
پول ایران قریب ۴۰درصد ارزش خود را در مقابل دلار آمريکا در این ماه از دست داده است.
مشکل پولی برای آقای احمدی نژاد در آستانه انتخابات ۱۲ اسفند مجلس به یک دردسر سیاسی مبدل شده است. او نمی خواهد تنزل ارزش ریال به عنوان عواقب ناشی از تحریم های غربی تلقی شود، چرا که بارها تاکید کرده است این تحریم ها به اقتصاد کشور صدمه ای وارد نمی کند.
مقامات ایران ماههاست تبلیغ می کنند که اقتصاد ایران از رونقی سالم برخوردار است، و این اقتصادهای دشمنان غربی است که به لبه پرتگاه های سقوط رسیده اند.
ریال ایران تقریبا از یک سال پیش رو به تنزل گذاشت که آقای احمدی نژاد با حذف یارانه های پرخرج سوخت وغذا، تورم را تشدید کرد. اما تنزل در ارزش ریال از اویل ژانویه (این ماه) شدت گرفت که باراک اوباما رئیس جمهوری آمريکا مصوبه ای را امضا کرد که سخت ترین تحریم های مالی تاکنون وضع شده علیه ایران را به صورت قانون درآورده است.
بعضی از تحریم های جدید ماهها طول می کشد تا به اجرا گذاشته شود، اما از هم اکنون موجب بروز نگرانی هائی شدید میان مردم عادی و جامعه بازرگانی ایران شده است.
بسیاری از ایرانیان بجای آنکه پول خود را، به رغم بالارفتن نرخ های بهره، به بانک های داخلی بسپارند، دلار و یا طلا خریداری می کنند.
همزمان با شکست تدابیر مالی برای نجات ریال و مقابله با نگرانی های اقتصادی، مقامات به ممنوع سازی و اقدامات تنبیهی روی آورده اند.
مقامات در عین حال به سانسور نیز متوسل شده اند. پیامک های حاوی کلمه "دلار" و وب سایتی که آخرين نرخ های برابری ارزهای خارجی و قیمت های طلا را منتشر می کرد اخیرا سانسور شدند.
جوّ توام با نگرانی و ابهام، محیط را برای انواع شایعات مساعد ساخته است. یک شایعه این است که بعضی از کاندیداهای مجلس که با مقامات مرتبط هستند و می توانند دلار را به نرخ رسمی فراهم کنند، این دلار ها را با سودی کلان در بازار سیاه می فروشند و منافع حاصل را خرج تبلیغات انتخاباتی خود می کنند.