لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۴

گزارش تفریغ بودجه، فساد در واگذاری ارز دولتی و حقوق نجومی مدیران دولت ایران را نمایان کرد


صحن علنی مجلس شورای اسلامی
صحن علنی مجلس شورای اسلامی

گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ حاکی از پرداخت حقوق نجومی به بیش از ۲۴۰ نفر از مدیران و دریافت ارز دولتی توسط برخی از افراد بدون وارد کردن کالای اساسی است.

عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات، روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین در جلسه علنی مجلس با خواندن گزارش این دیوان از نحوه هزینه‌کرد بودجه سال ۹۷، اعلام کرد که در این سال ۲۴۱ نفر از مدیران دستگاه‌های اجرایی حقوقی بالاتر از میزان تعیین شده در قانون خدمات کشوری دریافت کرده اند.

او با بیان این که بالاترین حقوق دریافتی توسط یکی از مدیران بیش از ۵۳ میلیون تومان در ماه بوده است، گفت که این مدیران در مجموع بیش از ۱۱ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان اضافه دریافتی داشته اند. بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، سقف خالص پرداختی به مدیران ۲۳ میلیون و ۵۸۳ هزار تومان است.

در بخش دیگری از این گزارش به تخلف‌ها در سوء استفاده از ارز دولتی اشاره شده است. آقای آذر گفت که در بسیاری موارد دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ تومانی که به منظور واردات کالاهای اساسی آن را از دولت دریافت کرده یا اصلا واردات نداشته یا این ارز را به کالاهای غیراساسی نظیر چوب بستنی، اسباب بازی، غذای گربه، و نخ دندان اختصاص داده است.

تعداد زیادی از افراد حقیقی و حقوقی که ارز دولتی به ارزش بیش از ۴ میلیارد و ۳۸۹ میلیون دلار دریافت کردند، هیچ کالایی وارد نکردند. برای نمونه، از تعداد ۳۸۵ شخص حقیقی و حقوقی با دریافت ارز ۱۰ تا ۵۰ میلیون دلار، تعداد ۲۱۲ شخص حقیقی و حقوقی بالغ بر یک میلیارد و ۲۳۷ میلیون دلار واردات انجام نداده‌اند.

دیگر تخلفات دولتی در گزارش تفریغ بودجه مربوط به واگذاری شرکت های دولتی بود. به گفته عادل آذر، از مجموع ۸۹۴ مورد واگذاری سهام، بنگاه و اموال و دارایی‌های دولت با ارزش ۱۴۹ هزار میلیارد تومان، ۷۷ درصد واگذاری‌ها به جای اینکه طبق اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شود، به نهادهای عمومی غیردولتی واگذار شده اند. او همچنین به هزاران میلیارد دلار تخلف و انحراف در مزایده‌های دولتی از جمله در قیمت گذاری‌ها اشاره کرد.

دیوان محاسبات که وابسته به مجلس شورای اسلامی است درحالی این بخش از فساد جمهوری اسلامی را برملا کرده که خود نمایندگان مجلس نیز متهم به فساد گسترده اقتصادی هستند. نهادهای مختلف هر از چندگاهی در کشاکش رقابت‌های سیاسی درون نظام جمهوری اسلامی از فساد یکدیگر پرده بر می‌دارند.

فساد در دستگاه‌های حکومتی جمهوری اسلامی بارها از سوی منتقدان داخلی و نیز مقامات دولت آمریکا مورد اشاره قرار گرفته است.

چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده اند.

در سال‌های اخیر پرونده‌های فساد اقتصادی در ایران افزایش یافته و تعدادی از این پرونده‌ها مربوط به مدیران دولتی یا خویشاوندان چهره‌های سرشناس حکومت است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG