لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۵

کرونا در ایران | کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی؛ ابراز آمادگی وزارت بهداشت برای صادرات واکسن داخلی


در حالی که آمار رسمی وزارت بهداشت ایران از فوت ۴۲ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته خبر می‌دهد و هزار و ۵۱۳ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند، وزیر بهداشت ایران از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایام تعطیل و «افزایش بیماری» در کشور ابراز نگرانی کرده است.

عدم اعمال محدودیت تردد از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، شمار زیادی از مسافران نوروزی را پس از دو سال به جاده‌ها کشانده و این موضوع، منجر به ابراز نگرانی کارشناسان بهداشتی از وقوع موج جدید پس از تعطیلات نوروزی شده است.

رئیس ستاد کرونای رشت از افزایش «بیش از ۱۰۰ درصدی» ورود گردشگران به این شهرستان خبر داد. حمیدرضا امام پناهی گفت رعایت پروتکل‌های بهداشتی از ۶۸ درصد به ۶۳ درصد رسیده است و این موضوع را «غیرقابل قبول» خواند.

در استان گلستان نیز از ابتدای سال تاکنون شمار بیماران بستری، ۲۵ درصد افزایش داشته است و تنها یک شهرستان این استان آبی مانده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم وضعیت شیوع کرونا در این استان را «شکننده» و «نیمه مطلوب» توصیف کرده است.

عبای علیپور می‌گوید احتمال دارد استان مازندران در هفته دوم و سوم فروردین شاهد «دوقله ای شدن موج ششم» تجربه کند.

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد حدود ۲۶ میلیون نفر از کسانی که سه ماه از دز دومش می‌گذرد هنوز دز سوم خود را دریافت نکرده‌اند.

در عین حال، داده‌های «دنیای ما در قالب آمار» نشان می‌دهد نرخ تزریق روزانه واکسن کرونا در ایران کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

آمار تزریق روزانه واکسن کرونا در ایران
آمار تزریق روزانه واکسن کرونا در ایران

بسیاری معتقدند که دلیل عمده عدم تمایل به واکسیناسیون در ایران، نبود شفافیت و انتشار شواهد علمی واکسن‌های تولید داخلی است.

از طرفی وزیر بهداشت می‌گوید ایران آمادگی دارد چهار میلیون دز واکسن تولید داخل را صادر کند،. بهرام عین‌اللهی گفت صادرات واکسن کرونا آغاز شده است و تاکنون ۲۰۰ هزار دز واکسن به کشور نیکاراگوئه صادر شده است.

نتایج آزمایش‌های بالینی واکسن برکت به سازمان بهداشت جهانی ارسال شده است اما هنوز تأییدیه این نهاد را دریافت نکرده است.

کووایران برکت، محصول «شفافارمد» زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام، نخستین واکسنی بود که در ایران مجوز مصرف اضطراری گرفت.

XS
SM
MD
LG