لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۵۷

کرونا در ایران – برکناری چهره جنجالی وزارت بهداشت، پیش‌بینی موج بعدی کرونا در آبان‌، و تأکید مقامات بر لزوم افزایش واکسیناسیون


وزارت بهداشت ایران‏ از ۱۶ شهریور تا ۱۷ شهریور، ۲۶ هزار و ۸۵۴ بیمار جدید مبتلا به کرونا را در کشور تأیید کرد.

همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته، ۵۳۸ بیمار دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۱۲ هزار و ۴۳۰ نفر رسید.

بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران نیز چندی پیش به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد.

برکناری جهانپور؛ کسی که منتقدان را «پفیوزان تاریخ» خواند

وزیر بهداشت با صدور حکمی ضمن کنار گذاشتن کیانوش جهانپور از ریاست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی این وزارتخانه، محمد هاشمی را جانشین او کرد.

هاشمی، پیش از این مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو و مدیر روابط عمومی سازمان بیمه سلامت بود.

وزیر بهداشت ایران در حکم انتصاب محمد هاشمی از او خواسته است تا یک «سیاست واحد در اطلاع‌رسانی موضوعات مربوط به کرونا و واکسیناسیون» اتخاذ کند. او همچنین خواستار «پاسخگویی صادقانه و شفاف» شده است.

کیانوش جهانپور در توییتی از منتقدان به قیمت بالای واکسن برکت نسبت به واکسن‌های تأیید شده جهانی به عنوان «پفیوزان تاریخ» نام برده بود. این موضوع انتقادهای زیادی به همراه داشت.

جهانپور، در واکنش گفت منظورش «مافیای واردات» بوده است.

در آن زمان، علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری از شکایت جمعی از خبرنگاران از جهانپور خبر داد و گفت: « این شخص در سازمان غذا و دارو مسئولیت دارد، اگر معتقد است که مافیایی وجود دارد، طبق وظیفه سازمانی خود باید به نهادهای نظارتی گزارش ارائه می‌کردند. اگر گزارش نداده‌اند، ترک فعل کرده‌اند و این امکان وجود دارد که محاکمه شوند اما اگر برای فرافکنی چنینی اظهاراتی را می‌گویند، اقدامی غیر اخلاقی‌تر مرتکب شده‌اند.»

پیش‌بینی موج بعدی در آبان‌ماه، تأکید مقامات بر شتاب گرفتن واکسیناسیون

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد که در حال حاضر، ۲۱ استان در ابتلا و مرگ سیر نزولی دارند، ۸ استان تازه از قله عبور کردند و در ۳ استان هم روند افزایشی متوقف شده است.

او همچنین افزود که پیش‌بینی پیک بعدی بیماری، در آبان ماه است.

آقای رئیسی گفت میزان واکسیناسیون روزانه باید به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دُز در روز برسد و برای این منظور، تیم‌های واکسیناسیون باید ۲ برابر شود.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری نیز با تأکید بر مؤثر بودن واکسن در پیشگیری از بیماری شدید و مرگ گفت بیشترین آمار فوتی‌های کرونا بین سنین ۴۰ تا ۶۰ سال است.

پیام طبرسی گفت آمار مرگ و میر بین کسانی که دو دوز واکسن را زده‌اند‌ به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

از طرفی، گزارش‌های منتشر شده در فضای مجازی همچنان از تشکیل صف‌های طولانی برای دریافت واکسن خبر می‌دهند و در برخی از مواقع، به دلیل اتمام موجودی، افراد بدون تزریق به خانه بازمی‌گردند.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت ایران گفته است «صف واکسن در شأن مردم ایران نیست» و خواستار سه شیفته شدن مراکز واکسیناسیون در سرتاسر کشور شده است.

آقای عین‌اللهی همچنین گفت سفر ایرانیان به کشورهای دیگر برای دریافت واکسن موجب « شکسته شدن غرور ملی ایرانیان» می‌شود.

در ماه‌های اخیر، برخی از ایرانیان که مجوز اقامت در امارات دارند در همان کشور واکسن زده‌اند. برخی دیگر نیز واکسن‌شان را در ارمنستان - کشوری که به مسافران خارجی به رایگان واکسن تزریق می‌کند - دریافت کرده‌اند.

رکورد بی سابقه بیماران بدحال در آذربایجان غربی؛ خراسان همچنان در «بحران کرونا»

در آذربایجان‌غربی، ۳۲۰ نفر از مبتلایان به کرونا تحت مراقبت‌ ویژه قرار دارند. به گزارش ایرنا، این رقم از ابتدای شیوع بیماری کووید -۱۹ بی سابقه بوده است.

جواد آقازاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی آذربایجان‌غربی می‌گوید از ابتدای تابستان، تعداد بستری شدگان در بخش مراقبت‌های ویژه در آذربایجان غربی ۲.۳ برابر شده است.

علیرضا صداقت، رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام رضا مشهد نیز گفته است که خراسان همچنان «در بحران کرونا» قرار دارد.

به گفته آقای صداقت، روند روزانه بستری در بخش مراقبت‌های ویژه در پیک پنجم دوبرابر پیک چهارم است و میانگین مرگ ناشی از ابتلا به کرونا نیز حدودا دوبرابر موج قبلی است.

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام رضا مشهد گفت حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد مردم ایران تنها یک دوز واکسن را دریافت کرده‌اند و از مردم خواست تا پروتکل‌ها را رعایت کرده و در مراسم مذهبی و غیرمذهبی شرکت نکنند.

ابتلای ۵۰۰ نفر به قارچ سیاه

همایون سامه‌یح نجف آبادی، نماینده کلیمیان در مجلس می‌گوید در حال حاضر ۵۰۰ نفر در ایران به بیماری قارچ سیاه مبتلا شده‌اند.

او افزود: «در حال حاضر این دارو به کشور وارد شده و در بیمارستان‌ها و داروخانه‌های منتخب دولتی موجود است و بیماران می توانند آن را دریافت کنند اما آنچه مسلم است واردات این دارو باید ادامه پیدا کند.»

آقای سامه‌یح نجف‌آبادی تأکید کرد که «یکی از وظایف مهم وزارت بهداشت تأمین داروی مردم است.»

XS
SM
MD
LG