جنجال بر سر دخالت مدعیان طب اسلامی در درمان ویروس کرونا با واکنش مقامهای بهداشت و درمان ایران به حضور این افراد در بیمارستانها شدت گرفت.
پس از انتشار ویدئوی حضور دو آخوند در بیمارستانی در ایران که بدون ماسک و تجهیزات در بخش نگهداری بیماران مبتلا به کرونا حاضر شدند و یکی از آنها مایعی را برای درمان دورِ بینی بیماران میمالید، سازمان نظام پزشکی آن را «مصداق بارز تشویش اذهان عمومی» دانست.
سازمان نظام پزشکی شنبه دوم فروردین در حساب های کاربری خود در شبکه های اجتماعی نوشت: «این شخص به اعتبار لباس خود وارد بیمارستان شده، بدون حفاظت شخصی وارد شده و... چه بسا الان ناقل است و در سطح جامعه در حال تردد است. با انگشت غیربهداشتی خود در ظرفی میزند که شاید با همین انگشت به صدها نفر دیگر هم زدهاست. سپس همین انگشت را دور لب و بینی بیمار بیدفاع کشیده، همین انگشت پر از عفونت را مجددا به اطراف دهان و بینی بیمار مظلوم دیگر میکشد.»
واکنش ها به موضوع طب اسلامی از حدود دو ماه پیش با انتشار تصاویر آتش زدن کتاب پزشکی هریسون (که در ایران «هاریسون» نامیده میشود) توسط عباس تبریزیان، آخوند مدعی طب اسلامی، شدت گرفت. تبریزیان چندی بعد در نامه ای به سفیر چین آمادگی خود را برای همکاری با آن کشور در از بین بردن بیماری کرونا اعلام کرد و در کانال تلگرامی خود داروهایی از جمله «داروی جامع» و «روغن گل بنفشه پایه کنجد» که برای هر یک دوز پیشگیری و دوز درمان را نیز مشخص کرده بود، تجویز کرد.
او همچنین مدعی شده بود که ویروس کرونا برای مقابله با ژن چینی طراحی شده است و ایرانیان به آن مبتلا نمی شوند. داروی «روغن گل بنفشه» او و به ویژه طریقه استعمال آن، واکنش های طنزآمیز بسیاری در میان کاربران شبکه های اجتماعی به راه انداخت.
در این بین، فرزندان آیت الله هاشمی شاهروری و آیت الله حائری شیرازی دو روحانی عالیرتبه جمهوری اسلامی، اعلام کردند که که اعتماد پدرانشان به فردی به نام روازاده، یکی دیگر از مدعیان طب اسلامی، و کنار گذاشتن نسخه های پزشکان موجب شدت گرفتن بیماری شان و در نهایت فوت پدرانشان شده است.
اگر چه این ادعاها نیز با واکنشهایی در خبرها و شبکه های اجتماعی همراه بود، اما انتشار ویدئوی حضور خطرناک دو آخوند در بیمارستان بیماران مبتلا به کرونا، بدون تجهیزات حفاظتی، مقامهای بهداشت و درمان را نیز وادار به واکنش کرد.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت، روز یکشنبه سوم فروردین به ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی درباره حضور آخوند مدعی طب اسلامی در بخش بیماران مبتلا به کرونا واکنش نشان داد و ورود دستگاه قضا به این موضوع را خواستار شد.
او با متخلف خواندن این آخوند و با بیان این که هنوز اطلاعات درباره حضور این فرد کامل نیست و مشخص نیست در کدام بیمارستان بوده، گفت که اقدام او مصداق تشویش اذهان عمومی است و دستگاه قضایی باید با آن برخورد کند.
گفتنی است که علاوه بر حضور مدعیان طب اسلامی در بیمارستانها، پیشتر نیز حضور تعدادی از آخوندها و مداحان در مراکز پزشکی و درمانی و نوحه خوانی و روضه خوانی آنها در بخش بیماران مبتلا به ویروس کرونا در ایران، که با حمایت نهادهای حکومتی صورت گرفت، نیز انتقاداتی در شبکه های اجتماعی به دنبال داشت.