پس از انتشار ویدئوهایی از انتقال مسافران چینی از فرودگاه استانبول به ایران، یک نماینده مجلس ترانزیت مسافران چینی از سوی ایران را تایید کرد.
در پی شیوع ویروس کرونا بسیاری از کشورها پروازهای رفت و برگشت خود به چین را قطع کردند اما در ایران نه تنها گزارشها حاکی از برقراری این پروازهاست بلکه بهرام پارسایی نماینده مجلس گفته است ایرلاینهای ایران به صورت ترانزیت مسافرهای چین را از کشورهای دیگر در ایران میپذیرند و بعد آنها را به مقصد میفرستند.
همچنین چانگ هوآ، سفیر چین یکشنبه شب در یک توئیت فارسی نوشت که با حمید عربنژاد، مدیرعامل ماهان دیدار کرده و عرب نژاد گفته است ماهان مایل به ادامه همکاری با چین است.
پس از آن که دولت روحانی ۱۱ بهمن اعلام کرد ورود مسافران چینی به ایران متوقف میشود، روزنامه شهروند گزارش داد که «هواپیمایی ماهان تا سه روز بعد از دستور توقف پروازهای ایران به چین همچنان مسافران خود را بین دو کشور جابهجا کرده است.»
از سوی دیگر حسین عبداللهی، سخنگوی ماهان با بیان این که تا اطلاع ثانوی دیگر پرواز مستقیم بین ایران و چین وجود ندارد، توضیحی درباره پروازهای غیرمستقیم از کشورهای دیگر نداده است.
هواپیمایی ماهان از سوی ایالات متحده به خاطر انتقال نیرو و تسلیحات برای رژیم اسد، تحت تحریم قرار دارد.
روزنامه شهروند در گزارشی به نقل از علی حیدری کاشانی، سخنگوی فرودگاه امام خمینی نوشت: با این شرایط و شیوه دور زدن ایرلاینها برای پرواز غیرمستقیم چینیها به منطقه به نظر میرسد که دستور توقف پروازهای مستقیم هم عملا یک تصمیمگیری بیاثر یا حداقل کماثر بوده است و با این اتفاقات دلیلی نداشت که پروازهای مستقیم ایران و چین هم قطع شود.
ابهامات درباره متوقف شدن پروازها بین ایران و چین در شرایطی است که ایران یک هفته پس از هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره بحران کرونا در نهایت امروز سه شنبه ۱۵ بهمن یک هواپیما برای بازگرداندن ۷۰ شهروند ایرانی از ووهان که اغلب دانشجو هستند، به چین اعزام شد.
این تناقضگوییها در حالی است که بیاعتمادی مردم به مقامات بخصوص بعد از سرپوش گذاشتن جمهوری اسلامی به ماجرای سقوط هواپیمای مسافربری که توسط موشکهای سپاه سرنگون شد، تشدید شده است.
در روزهای اخیر گزارشهایی از موارد مشکوک ابتلا به کرونا در ایران گزارش شد اما مقامات بهداشتی ایران قویا آنها را رد کردند. پیشتر رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خبر از شناسایی ۶ مورد مشکوک ویروس کرونا در استانهای یزد، تبریز، قم و تهران را داد. چند ساعت بعد از انتشار این گزارش، مقام های ایران ادعا کردند براساس آزمایشهای و بررسیهای صورت گرفته، همه موراد منفی بوده است. اظهارنظر سریع آنها در حالی بود که در برخی کشورها از جمله آمریکا، بررسی موارد مشکوک دست کم دو روز زمان برده است.
گزارشهای رسمی حاکی است که تاکنون ۴۲۵ نفر در چین بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا جان خود را از دست دادهاند و آمار مبتلایان در سراسر جهان بیش از ۲۰ هزار و ۴۳۸ نفر گزارش شده است که بیشتر مبتلایان در چین هستند. دو مبتلا نیز بیرون از مرزهای چین جان باخته اند.