لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۶

انتقاد دو سناتور آمریکایی از اوباما در رابطه با جنبش مردم ایران


در آخرین روز کنفرانس گذار دموکراتیک در ایران، دو سناتور با نفوذ آمریکایی، سیاست باراک اوباما در چگونگی برخورد با جنبش سبز ایران محکوم کردند. جان کورنین، سناتور جمهوری خواه از ایالات تگزاس و جف سشن، سناتور جمهوری خواه از ایالات آلاباما، از تعلل پرزیدنت اوباما هنگام انتخابات ایران و شکل گیری جنبش سبز انتقاد کردند.

قانون گزاران آمریکایی به دعوت برگزار کنندگان کنفرانس گذار دموکراتیک در ایران در جلسه ویژه‌ای که در مرکز بازدید کنندگان کنگره تشکیل شده بود، شرکت کرده و ضمن ایراد سخنرانی‌ با شرکت کنندگان نیز گفتگو کردند.

سناتور کورنین ضمن سخنانش به سالروز تولد ندا اشاره کرد و گفت که روز گذشته ( یکشنبه) بیست و هشتمین سالگرد تولد او بوده است. سناتور کورنین گفت مردم ایران کاری را که باید بکنند، خواهند کرد و ما در کنارشان خواهیم ایستاد. وی گفت متأسفانه پرزیدنت اوباما تا بحال بیش از چند گام برنداشته است و می‌خواهد با احمدی نژاد یا رهبران دیگر ایران گفت و گو کند. سناتور کورنین گفت پاسخ اوباما به این جنبش و چند روز تامل برای پاسخ به چنین جنبشی، درست نبود. به گفته این سناتور جمهوری خواه، گفت اوباما تنها صدایی نیست که از سوی دولت آمریکا سخن می‌گوید. خوشبختانه کنگره صدای خود را دارد.

سناتور جان کورنین در ادامه گفت: «بسیاری در کنگره آمریکا بر این باورند که ما باید بیشتر از دموکراسی در ایران دفاع کنیم. دفاع از مرحله گذار دموکراسی در ایران باید سیاستی باشد که آمریکا دنبال می‌ کند».

وی سپس گفت هیچ کس نباید بر این باور باشد که انقلاب سبز تمام شده است، شاید در خیابان‌ها دیده نشود اما بی‌ شک حضور دارد.

سپس سناتور جف سشن رشته سخن را بدست گرفت. سناتور سشن نیز از جنبش طرفدار دمکراسی در ایران حمایت کرد و گفت قانون گزاران آمریکا - صرفنظر از این که جمهوری خواه باشند یا دموکرات - با مردم ایران برای دستیابی به آزادی و دمکراسی هم صدا هستند.
سناتور سشن سپس از شرکت کنندگان خواست نظرات خود را در باره مسائل مورد توجهشان با وی در میان بگذارند.

یکی‌ از شرکت کنندگان گفت بهترین راه برای سقوط رژیم ایران، تحریم نفت است. سناتور آمریکایی از همه پرسید چه راهی‌ پیشنهاد می‌کنید، همه با صدای بلند گفتند: تحریم نفتی‌ رژیم ایران.

یکی دیگر‌ از شرکت کنندگان نیز گفت پیامی که تلویزیون «صدای آمریکا» میفرستد در جهت منافع ملی‌ این کشور نیست. وی با اشاره به این که یک مالیات دهنده آمریکایی است گفت تلویزیون صدای آمریکا اصلا در جهت فرستادن پیام دموکراسی عمل نمیکند.

پس از آن، ترنت فرانکس، عضو جمهوری خواه مجلس نمایندگان از ایالات آریزونا گفت چالش شما فقط شکست احمدی نژاد نیست. ما کار کمیته آزادی ایران را در مجلس نمایندگان شروع کرده ایم، و اکنون وقتی است که صدای آمریکا، صدای آمریکا باشد اما صدای آمریکا را ( به ایران) نمیفرستد. بسیاری از ما به کار دراین زمینه متعهّد هستیم.

تد دویچ، عضو دموکرات مجلس نمایندگان از ایالت فلوریدا که نتوانسته بود خود در کنفرانس گذار دموکراتیک در ایران حضور یابد با ارسال پیامی برای شرکت کنندگان حمایت خود را از مردم ایران در دستیابی به دمکراسی و آزادی ابراز داشت و از اینکه رژیم ایران منطقه را تهدید می‌کند، گفت که برای ترویج آزادی و دموکراسی به همکاری با ایرانیان می‌ نگرد.

آخرین سخنگو، دکتر کنت کتزمن بود که کارشناس ارشد مسائل ایران در کنگره آمریکا است. وی گفت رژیم ایران با توجه به تحریم‌ها نگران شده است و هر کاری را که لازم باشد برای به حد اقل رساندن آن انجام میدهد. ایران نگران از دست دادن نفوذ خود در افغانستان است و گفت که دیگر هیچکس نمی‌خواهد در بخش انرژی ایران سرمایه گذاری کند.

بخش ها و نهادهای مختلف کنگره آمریکا با اهداف مشخص در جلسات گوناگونی که از سوی نهادهای فعال در زمینه سیاسی برگزار می شود، شرکت می کنند. آنچه که در این جلسات، چه از سوی نمایندگاه کنگره و چه از سوی سناتورهای حاضر در جلسه مطرح می شود، دیدگاه های شخصی آنان است و نظر کنگره آمریکا به شمار نمی رود.

مجریان جلسه روز یکشنبه، امیر عباس فخرآور دبیر کل کنفدراسیون دانشجویان و ساغر کسرایی بودند.

XS
SM
MD
LG