لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۱

شرکت ها فشارقطع مناسبات با ايران را بيشتر حس می کنند


شرکت ها فشارقطع مناسبات با ايران را بيشتر حس می کنند
شرکت ها فشارقطع مناسبات با ايران را بيشتر حس می کنند

نيويورک تايمززيرعنوان "شرکت ها برای قطع مناسبات با ايران فشار بيشتری حس ميکنند" می نويسد به موازات تلاش پرزيدنت اوباما برای تقويت تحريم های سازمان ملل متحد عليه ايران تلاش ديگری نيز از طريق فشارانفرادی به شرکت های آمريکائی و خارجی برای قطع مناسبات تجاری شان با ايران شکل ميگيرد.

دو شرکت عظيم آمريکائی فعال در امور مديريت و حسابرسی، يکی PricewaterhouseCoopers و ديگری Ernst & Young اين هفته فاش کردند ديگرهيچگونه پيوندی با شرکت های ايرانی ندارند، وبه اين ترتيب به صف شرکت هائی پيوستند که علنا از جمهوری اسلامی فاصله گرفته اند.

در ماههای اخير شرکت هائی ديگر نيز اعلام کرده اند فروش های خود را به ايران متوقف ميکنند، و به تجارت و يا پيوند با شرکت های ايرانی پايان ميدهند، که General Electric، Huntsman، Siemens، Caterpillar و Ingersoll Rand از جمله آنها هستند. Daimler گفته است سهم اقليتی خود را در يک شرکت ايرانی سازنده موتورمی فروشد. يک شرکت ايتاليائی ميگويد وقتی مقاطعه های جاری گاز تمام شود کنار ميرود. و شرکت دولتی نفت مالزی فرستادن محموله های بنزين به ايران را متوقف ساخته است. Royal Dutch Shell و غول هائی تجاری نظيرVitol، Glencore و Trafigura پيشتراقداماتی مشابه بعمل آورده اند.

اثرمحسوس و ملموس اين اقدامات، با توجه به موقعيت هريک ازشرکت ها متفاوت است. شرکت های آمريکائی پس از گذشت سه دهه از وضع تحريم ها، اکنون عملا داد و ستد مختصری با ايران دارند، حال آنکه شرکت های خارجی و چند مليتی اغلب برای گريزاز ضوابطی که هدف آنها قطع مناسبات با ايران است، راههائی پيدا کرده اند. چين به شريکی با قدرت و پويا مبدل شده است.

اما مقامات فعلی و پيشين آمريکائی ميگويند ايران، با اعلاميه های اخير شرکت های مصمم به قطع مناسبات، و پيگيری برنامه اتمی اش درعناد با فشارهای بين المللی، منزوی ترميشود.

Stuart Levey معاون وزارت خزانه داری آمريکا، که نخستين بارتلاش های اين کشور برای متقاعد ساختن شرکت ها به قطع مناسبات با ايران را در دوران رياست جمهوری جورج بوش آغاز کرد، واکنون همين تلاش را دردولت پرزيدنت اوباما پيگيری ميکند، ميگويد گرچه هيچيک ازاين اقدامات، به تنهائی مهم واساسی بنظرنمی رسند اما اگرآنها را با انزوای فزاينده سياسی ايران بررسی کنيم، در مجموع، اقداماتی بسيار مهم واساسی هستند.

Mark D. Wallace، سفير سابق دردوران آقای بوش، که اکنون رئيس يک گروه فعال و مروج موسوم به اتحاد عليه ايران اتمی (United Against Nuclear Iran) است معتقد است گسترش اين روند می تواند به اصطلاح زير پای دولت تهران را خالی کند. او ميگويد اين نقطه ای برای سقوط است. شما رژيم را می بينيد که در لبه پرتگاه ايستاده است، واگر چند شرکت ديگر خارج شوند، و رژيم توانائی دسترسی به خدمات - اجناس و پول را در سطح بين المللی از دست بدهد، با دردسری واقعی روبروست.

XS
SM
MD
LG