لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۶

سی‌ان‌ان: ایران به دنبال پرتاب راکت در روزهای آینده است


تصاویری که  شرکت تصویربرداری ماهواره‌ای پلنت لبز و موسسه میدل‌بری تصاویری را در اختیار این شبکه قرار داده است.
تصاویری که  شرکت تصویربرداری ماهواره‌ای پلنت لبز و موسسه میدل‌بری تصاویری را در اختیار این شبکه قرار داده است.

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان به نقل از چند مقام آمریکایی گزارش داد که ایالات متحده به تصاویر طبقه بندی شده‌ای دست‌یافته است که براساس آن ایران در حال آماده شدن برای پرتاب یک راکت در هفته آینده است.

سی‌ان‌ان نوشت که این مقام‌های آمریکایی می گویند ایران عنوان کرده که این راکت ماهواره‌بر است اما دولت ایالات متحده این اقدام را بخشی از تلاش جمهوری اسلامی برای توسعه برنامه موشکی‌اش می‌داند.

این شبکه تلویزیونی در گزارش خود نوشت که شرکت تصویربرداری ماهواره‌ای پلنت لبز و موسسه میدل‌بری تصاویری را در اختیار این شبکه قرار داده‌اند که نشان‌ می‌دهد فعالیت در اطراف نقطه پرتاب راکت افزایش یافته است. از جمله این تصاویر خودروها و کانتینرهای حمل وسایل لازم برای پرتاب راکت هستند.

دیو اشمرلر، یکی از پژوهشگران ارشد مرکز مطالعات عدم اشاعه وابسته به موسسه میدل‌بری، به سی‌ان‌ان گفت که «به نظر می‌رسد آن‌ها در حال آماده‌سازی برای پرتاب باشند.»

اشمرلر گفت که وجود کانتینرهای بزرگ حاکی از آن است که «راکتی در این مجتمع» بوده و فعالیتی جز پرتاب آن در آنجا تدارک دیده نشده است.

اشمرلر با بیان این که احتمال دارد که این راکت ماهواره‌بر بوده و ارتباطی با برنامه موشکی ایران نداشته باشد، گفت که با این حال تعدادی از مقام‌های اطلاعاتی و دفاعی آمریکا می‌گویند ایران در حال توسعه برد و دقت موشک‌هایش بوده و این موضوع نگرانی مقام‌های آمریکایی را نسبت به تلاش جمهوری اسلامی برای هدف قرار دادن نیروهای نظامی آمریکایی مستقر در منطقه تشدید کرده است.

همچنین سدریک لایتون تحلیلگر نظامی و سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا به سی‌ان‌ان گفت که ایران همزمان با تلاش برای دستیابی به فناوری پرتاب ماهواره به دنبال تقویت برخی جنبه‌های نظامی آن نیز هستند.

برنامه موشکی جمهوری اسلامی طی سال‌های اخیر با اعتراض بسیاری از کشورها انجام شده است.تا زمستان سال ۱۳۹۶ که آمریکا موضوع آزمایش های موشکی بالیستیک ایران را در شورای امنیت مطرح کرد، سپاه پاسداران این آزمایش‌ها را به طور مداوم انجام می‌داد.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبان‌های مختلف، از جمله عبری، شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر همچنین برای پرتاب ماهواره به فضا با استفاده از موشک تلاش کرده است.

مقام‌های ایالات متحده بارها اعلام کرده‌اند که آزمایش‌های موشکی ایران خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان مل متحد است.

ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از برجام تصویب شد، از آزمایش موشک بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. کارشناسان می‌گویند که اگر ایران بتواند با ماهواره‌برهای خود محموله به فضا بفرستد، بدان معنی است که می‌تواند کلاهک هسته‌ای نیز روی ماهواره‌برها نصب کند.

اسفند ماه سال گذشته و به دنبال سه آزمایش موشکی ایران - یک موشک میان برد بالیستیک در اول دسامبر (۱۰ آذر)، تلاش برای قرار دادن دو ماهواره در مدار زمین در ۱۵ ژانویه ( ۲۵ دیماه) و پنجم فوریه (۱۶ بهمن) - جاناتان کوهن، سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد خواستار «بازگرداندن محدودیت‌های شدید بین المللی» علیه جمهوری اسلامی شده بود.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG