علیرضا سجادپور، مديركل اداره نظارت و ارزشيابی ارشاداسلامی از تشكيل يك اتحاديه واحد در حوزه تهيهكنندگي خبر داد.
علیرضاسجادپور که از سوی جواد شمقدری، معاونت سینمایی این وزارتخانه، مسئول رسیدگی به «مشکلات تهیه کنندگان سینما» شده، می گوید: «تشکیل یک اتحادیه واحد در حوزه تهیه کنندگی به مرحله خوبی رسیده است.»
هرچند سجادپور به پرسش اینکه چرا دولت پیشقدم برای تشکیل چنین اتحادیه ای برای تهیه کنندگانی شده که هم اینک برخوردار از چهار کانون، شورا و مجمع صنفی و اسلامی مختلف هستند، پاسخی نداده نسبت به شکل گیری این نهاد دولتی ابراز خوش بینی کرده است.
تهیه کنندگان اصلی سینمای ایران با انتقاد از چنین نقشه ای می گویند: شمار اندکی تهیه کنندگان سینمای ایران بیش از این گنجایش دخالت دولت برای تشکیل نهادهای موازی در این صنف را ندارد؛ اما مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد گفته است: در آینده نزدیک و به زودی اخبار خوبی در باره جزییات تاسیس و تشکیل این اتحادیه اعلام خواهد شد.
خبرگزاریهای داخلی که در این باره گزارش کرده اند، می گویند: در حالی که بدنه سینمای ایران در حوزه های مختلف خواستار عقب کشیدن دولت از حوزه سینما و تصمیم گیری در آن هستند، مدیران ارشاداسلامی اصرار بر تشکیل چنین نهاد موازیی را دارند. اینان تاکنون تنها توانسته اند شمار اندکی از تهیه کنندگان را به عضویت در آن جلب کنند. به گفته تهیه کنندگان مستقل، این انگشت شمار هواداران دولت از این رو با طرح و برنامه معاونت سینمایی وزارت ارشاد مبنی بر تشکیل اتحادیه همراهی کرده اند که از منابع مالی وزارت ارشاد دولت محمود احمدی نژاد میوه برگرفته اند.
مهرداد فرید تهیه کننده و کارگردان سینما در اعتراض به دخالت دولت احمدی نژاد برای دولتی کردن نهادهای صنفی گفته است: «هرگونه اتحادی در بین تهیه کننندگان باید به صورت درون زا انجام شود. این اتحاد با صدور دستور و بخشنامه امکان ندارد.»
فريد كه همزمان سخنگوی مجمع فيلمسازان سينمای ايران نيز هست، ادامه داد: امروز بايد تهيهكنندگان بهصورت يك فدراسيون دور هم جمع شوند و مانند آنچه كه در شورای عالی تهيهكنندگان رخ داده است، با حفظ استقلال خود؛ با هم متحد باشند. اينگونه تصميمات با روح سياستهای كلی نظام كه بهدنبال كم كردن حجم كارهای دولت و ورود بخش خصوصی به عرصه كارهای اجرايی است؛ منافات دارد.
هرچند مرتضی شایسته، رئیس اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران که به گفته کارشناسان حوزه سینمای ایران، دیدگاههای محافظه کارانه در سینمای ایران را نمایندگی می کند با استقبال از اجرای چنین طرحی گفته است انجام چنین طرحی عمل بسیار خوبی ست و ما از همان ابتدا از آن استقبال کرده ایم.»
با این همه، بیشتر کارورزان سینما و بویژه مدیران خانه سینما با ابراز نگرانی از دخالت همه جانبه دولت در حوزه سینما می گویند این گونه اقدامات جز از رمق انداختن سینمای ایران ثمری در پی نخواهد داشت.