لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۳

فرهنگ غلط رویارویی با سرطان در ایران


فرهنگ غلط رویارویی با سرطان در ایران
فرهنگ غلط رویارویی با سرطان در ایران

امیر ۴۰ ساله که در آمریکا زندگی می کند بعد از یک تصادف رانندگی دچار درد کمر شد و برای عکسبرداری و ام آر آی به بیمارستان مراجعه کرد ولی در آنجا خبر دار شد که به بیماری سرطان روده مبتلا است. بعد از اولین جراحی و بیرون آوردن قسمتی از روده، امیر تصمیم گرفت برای لیزر درمانی به ایران سفر کند.

وقتی او در حال درمان در ایران بود، متوجه تلاش خانواده اش برای پنهان نگاه داشتن بیماری او از دیگر اعضای خانواده شد و وقتی علت را جویا شد متوجه شد که در ایران اکثر بیماران سرطانی سعی دارند ابتلا به این بیماری را مخفی نگاه دارند.

بیماری سرطان را بدون شک می توان یکی از معضلات جامعه بشری در چند دهه گذشته دانست. شیوع این بیماری در جهان بخصوص در کشورهای در حال توسعه ای مانند ایران رو به افزایش است و کارشناسان بهداشتی در ایران معتقدند سرطان در آن کشورها سالانه بیشتر از بیماری های ایدز، سل و مالاریا جان مردم را می گیرد. افزایش بیماری سرطان در ایران تا حدی بود که سال گذشته برخی از متخصصین سرطان از واژه «سونامی سرطان در ایران» استفاده کردند.

شیمی درمانی و لیزر درمانی دو عامل موثر در درمان بیماری سرطان به شمار می رود. شیمی درمانی با از بین بردن سلول های سرطانی و لیزر درمانی با تقلیل اندازه غده های سرطانی از پیشرفت سرطان جلوگیری می کنند. اما مهمترین عامل درمان بیماری سرطان بدون شک تشخیص زود هنگام آن است. در ایران از هر ۵ بیمار مبتلا به سرطان ۴ مورد زمانی تشخیص داده می شوند که سرطان به مراحل پیشرفته خود می رسد.

سرطان های سیستم های گوارشی، پستان و غدد لنفاوی که اکثرا عامل ژنتیکی دارند شیوع بالایی در ایران دارند و شناسایی زودرس و درمان غده های سرطانی می تواند از پیشرفت این غده ها جلوگیری کند و مانع از مرگ بیمار شود.

چندین سال پیش زمانی که بیماری ایدز در ایران رواج پیدا کرده بود رویکرد مشابهی در قبال آن وجود داشت و از آنجا که یکی از علل اصلی ابتلا به این بیماری همجنس گرایی است، مبتلایان به این بیماری برای حفظ ابروی خود و خانواده مخفیانه به درمان آن می پرداختند.

با اینکه یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به بیماری سرطان اختلالات ژنتیکی است و آگاهی و پیشگیری زود هنگام بدون تردید می تواند از پیشرفت و در نهایت مرگ بیمار جلوگیری کند ولی متاسفانه بدون علت مشخصی این فرهنگ غلط در ایران رواج پیدا کرده است.

اندکی بعد امیر متوجه شد که ۱۲ سال پیش عموی وی بر اثر ابتلا به بیماری سرطان جان خود را از دست داده و اگر خانواده امیر بیماری عموی او را پنهان نمی کردند وی نیز زود تر به بیماری خود پی می برد و مانع از پیشرفت غده های سرطانی خود می شد.

XS
SM
MD
LG