روزنامه بریتانیایی تلگراف در گزارشی نوشت که در صورت بالا گرفتن تنش میان ایران و بریتانیا در خلیج فارس، تهران آماده است از «تروریستهای» تحت حمایت خود برای ضربه زدن به بریتانیا استفاده کند.
این روزنامه در گزارشی به نقل از یک مقام امنیتی نوشت که نیروهای تحت حمایت ایران متشکل از شبکهای از افراد است که به حزبالله لبنان متصلند و جمهوری اسلامی در حال حاضر «نیروهای عملیاتی حزبالله را برای انجام یک عملیات تروریستی» در صورت بالا گرفتن تنش در خلیج فارس آماده کرده است.
بنا بر این گزارش، سازمانهای امنیتی بر این باورند که ایران هستههای تروریستی پنهانی را در سراسر اروپا، از جمله بریتانیا، سازماندهی و تامین مالی کرده است و میتواند در واکنش به درگیری در منطقه خلیج فارس، به آنها دستور حمله دهد.
به گفته این مقام امنیتی، این تهدیدی است که از سوی ایران متوجه بریتانیا است.
پلیس ضدتروریسم بریتانیا در سال ۲۰۱۵ یک شبکه تروریستی را منهدم کرد و هزاران تن مواد منفجره را که نزد آن گروه بود، به دست آورد. به نظر سرویسهای امنیتی اگرچه این حمله باعث تضعیف فعالیتهای «تروریستی» ایران در بریتانیا شد، اما هستههای تروریستی جمهوری اسلامی همچنان در سراسر اروپا پراکندهاند.
ماه گذشته روزنامه دیلی تلگراف برای نخستین بار با انتشار گزارشی از انجام این عملیات توسط پلیس بریتانیا خبر داد.
وزیر کشور بریتانیا زمستان سال گذشته اعلام کرده بود که در حال حاضر «امکان تفکیک میان شاخه نظامی و سیاسی حزبالله وجود ندارد» و به همین دلیل او «کلیت» این گروه را در لیست گروههای تروریستی بریتانیا قرار داد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران روز جمعه ۲۸ تیر از توقیف نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» خبر داد. این نفتکش از بندر فجیره امارات متحده عربی به مقصد الجبیل در عربستان سعودی در حرکت بود. ساعتی بعد، خبرگزاری رویترز گزارش داد که یک نفتکش مرتبط با بریتانیا که با پرچم لیبریا حرکت میکرد نیز به سوی ایران تغییر مسیر داده است.
پیشتر و پس از توقیف یک نفتکش ایران - که حامل نفت بود و به سمت سوریه حرکت میکرد - از سوی مقامهای جبلالطارق و با کمک نیروی دریایی بریتانیا، مقامهای جمهوری اسلامی تهدید کرده بودند که این کار را بیپاسخ نخواهند گذاشت.
جمهوری اسلامی در گذشته نیز بارها تهدید کرده بود که چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن میگذرد - را خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکشها در ماههای مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس، و معرفی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بینالمللی خبر داده است.