معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان روز سه شنبه از "تردد غیرمجاز" وابستگان سفارتخانههای بریتانیا و فرانسه در این استان و عکسبرداری از حاشیه مناطق حساس خبر داد.
علیرضا آشناگر در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفت، سباستین سورن رایزن سفارت فرانسه و شارلوت وارن والر نماینده سفارت بریتانیا در یک دستگاه خودرو پاجرو با پلاک سیاسی در حین فیلمبرداری از حاشیه مناطق مختلف و حساس بودند که خودرو متوقف و به آنها تذکر داده شد که مجاز به این کار نیستند.
این مقام استانداری کردستان ضمن تکذیب بازداشت این افراد افزود، در حالی که در مجوز این افراد مسیرهای مجاز آنها نوشته شده بود، مسیری که آنها در آن حضور داشتند، خارج از محدوده مجاز بود.
به گفته او این افراد مجوز ورود به مناطق مرزی را ندارند و برای چنین ترددی حتما باید هماهنگی لازم انجام شود.
آقای آشناگر با بیان این که سفر این افراد گردشگری بوده است، گفت که آنها ابتدا از ارائه مدارک خودداری کردند، اما روز شنبه ۲۴ مرداد ماه دوباره خودروی آنها متوقف و مدارک آنها بررسی شد.
معاون استانداری کردستان با بیان این که ماموران تصاویر دوربین های آنها را بررسی کردند، گفت "تصاویری که گرفتهاند از حاشیه مراکز نظامی، انتظامی، درهها، کوهها، رودخانهها و مسیرهای عبوری آنها بوده که استنباط بهرهبرداری خاصی هم نیست."
وابستگان سفارتخانههای بریتانیا و فرانسه به گفته این مقام استانی سرانجام بدون این که از خودروی خود پیاده شوند محل را ترک کردند.
سفارت بریتانیا در ایران در پی روی کار آمدن دولت حسن روحانی بازگشایی شد. اصولگرایان و گروه های نزدیک به سپاه پاسداران و رهبر جمهوری اسلامی ایران همواره اعضای سفارتخانههای بریتانیا و فرانسه را به "جاسوسی" یا تلاش برای "نفوذ" متهم کرده اند.
در جریان حوادث سال ۸۸ و پس از آن، نیروهای امنیتی یکی از کارکنان سفارت فرانسه را بازداشت کرده و دانشجویان بسیجی به سفارت بریتانیا حمله کردند.