لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۴

ایران: توازن تجاری با برزیل باید حاصل شود


محمدرضا نعمت زاده
محمدرضا نعمت زاده

هیئت تجاری برزیل در سفر خود به تهران با مقامات اقتصادی و سیاسی دولت ایران دیدار و مذاکره کرده است. روابط تجاری دو کشور در حال حاضر چندان گسترده نیست، اما وزیر اقتصاد ایران می گوید این روابط باید تقویت شود و حجم مبادلات ایران و برزیل به ۵ میلیارد دلار در سال برسد.

این هیئت روز دوشنبه در سمینار تجاری ایران و برزیل حضور یافت و آرماندو مونتیرو وزیر توسعه، صنعت و تجارت خارجی برزیل و سرپرست این خیئت تجاری، در روزهای دوشنبه و سه شنبه با برخی مقام های دولتی ایران، از جمله وزیران صنایع، اقتصاد و امور خارجه ایران دیدار کرد. هدف این دیدارها گسترش روابط اقتصادی دو کشور اعلام شده است.

ایران: توازن تجاری با برزیل باید حاصل شود
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00

به گفته وزیر صنعت برزیل، شرکت های دو کشور می توانند در زمینه صنایع غذایی همکاری های خود را آغاز کنند و زمینه‌ برای توسعه مناسبات در بخش های صنعتی، انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی فراهم است. اما مقامات ایرانی ظاهرا چندان از وضعیت فعلی راضی نیستند.

صادرات ایران به برزیل حدود ۱۰۰ میلیون دلار و واردات از این کشور ۳۰۰ میلیون دلار است.
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران می گوید این وضعیت باید تغییر کند و توازن تجاری برقرار شود. علی طیب نیا، وزیر اقتصاد ایران هم معتقد است حجم تجارت خارجی دو کشور باید به ۵ میلیارد دلار در سال برسد.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز به وزیر صنعت برزیل گفته است باید ظرفیت های تازه در روابط دو کشور شناسایی شود.

ایران سالهاست که به دنبال استفاده از ظرفیت های تازه در کشورهای آمریکای لاتین است، هم از نظر سیاسی و هم از نظر اقتصادی.

سفرهای مکرر رییس جمهوری پیشین ایران به آمریکای لاتین و بستن قراداد هایی با ونزوئلا، بولیوی و اکوادور هم با این هدف بود؛ اما سود چندانی از این روابط عاید اقتصاد ایران نشده است.

در این میان برزیل به عنوان یکی از اقتصادهای نوظهور در صحنه جهانی می تواند بازی ایران در آمریکای لاتین را تغییر دهد. اقتصاد این کشور در آمریکای لاتین به عنوان بزرگترین اقتصاد شناخته می شود و در سال جاری توانسته جای خود را به عنوان هشتمین اقتصاد بزرگ دنیا در میان کشورهایی مانند چین، هند و آلمان باز کند. برزیل همچنین عضو اتحادیه های مهمی مانند گروه ۲۰ و سازمان تجارت جهانی است.

مقامات ایران اکنون امیدوارند با لغو تحریم ها، مقدمات همکاری با قدرت هایی مانند برزیل فراهم شود.

ولی اولین قدم، به گفته آقای نعمت زاده، برقراری پرواز مستقیم میان ایران و برزیل است. پروازی که به گفته آقای وزیر و به دلیل آن که تهران به اندازه کافی هواپیمای دور پرواز ندارد، تاکنون میسر نبوده است.

هواپیماهای دور پرواز ایرباس و بوئینگ ممکن است با لغو تحریم ها وارد خطوط هوایی ایران شوند.

XS
SM
MD
LG