لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۱

نگاه دوباره ایران به آمریکای لاتین؛ هیات اقتصادی برزیل به تهران سفر کرد


Brazil trade minister in Iran, Oct 2015, وزیر توسعه صنعت و تجارت برزیل در تهران
Brazil trade minister in Iran, Oct 2015, وزیر توسعه صنعت و تجارت برزیل در تهران

پس از رفت و آمد هیات‌‌های اقتصادی اروپایی و آسیایی به ایران برای بازسازی روابط تجاری پس از توافق هسته‌ای، این بار نوبت به میزبانی ایران از یک هیات از آمریکای جنوبی رسید.

هیات تجاری برزیل که به سرپرستی وزیر توسعه صنعت و تجارت این کشور به ایران سفر کرده است، روز دوشنبه چهار آبان در سمینار تجاری ایران و برزیل شرکت کرد و وزیر صنعت و تجارت این کشور هم مذاکراتی را با همتای ایران خود آغاز کرد.

روابط اقتصادی ایران و برزیل از نظر جایگاه این کشور آمریکای لاتین به عنوان اقتصادی پویا و نوظهور، مهم تلقی می‌شود.

برزیل که پس از اصلاحات اقتصادی دهه ۹۰ از به مرور از بحران‌های اقتصادی خارج شد، به مرور به همراه هند به یکی از قدرت های اقتصادی توانمند جهان تبدیل شد.

رابطه با برزیل در دوران احمدی نژاد

دولت ایران در دوره محمود احمدی‌نژاد تلاش بسیاری کرد تا روابط خود را با برزیل توسعه دهد اما حاصل ایران از این تلاش‌ها، واردات گوشت و محصولات کشاورزی، یک سفر غیررسمی توسط محمود احمدی نژاد به برزیل برای شرکت در اجلاس زیست محیطی ریو که با حاشیه‌های بسیار همراه بود و سفر کوتاه لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهوری برزیل به تهران بود.

احمدی‌نژاد که با سفرهای متعدد به کشورهای آمریکای لاتین از جمله اکوادور، بولیوی، نیکاراگوا و به ویژه ونزوئلا خبرساز شده بود، در برقرار روابط اقتصادی با قدرت‌های این منطقه چندان موفق نبود.

بیشترین قراردادهای تجاری ایران در آمریکای لاتین با ونزوئلا در حوزه‌های خودرو، ساختمان و نفت بسته شد اما توسعه روابط اقتصادی با برزیل در تحت تاثیر تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه و سیاست‌های اقتصادی دولت، چندان پیشرفتی نکرد.

حال به نظر می‌رسد برزیل با نزدیک شدن به زمان برداشته شدن تحریم‌های ایران، گام های جدی‌تری برای توسعه روابط اقتصادی با ایران برداشته است.

آرماندو موتنیرو، وزیر توسعه صنعت و تجارت برزیل، در سمینار تجاری ایران و برزیل در تهران گفت که شرکت های ایرانی و برزیلی می توانند در زمینه صنایع غذایی همکاری های خود را آغاز کنند و علاوه بر این زمینه‌های مناسبی نیز برای توسعه مناسبات دو کشور در بخش های صنعتی، انرژی، مباحث علمی، تکنولوژی، نفت، گاز و پتروشیمی کشور فراهم شده است. ‌

او همچنین از اجرایی شدن پیشنهاد کشت فراسرزمینی ایران در برزیل تا چند ماه دیگر خبر داد. به گفته او طرح کشت فراسرزمینی در اتاق بازرگانی ایران به هیات برزیلی پیشنهاد شده است و قرار است در برزیل مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.

مسئولان ایران به دلیل محدودیت‌های ناشی از خشکسالی، سیاست اجاره زمین کشاورزی در دیگر کشورها را در نظر گرفته‌‌اند.

XS
SM
MD
LG