لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۹

حکم بازداشت «مامور اطلاعاتی» جمهوری اسلامی در بلژیک یک ماه دیگر تمدید شد


یکی از اعضای مجاهدین در کنفرانس خبری درباره اسد الله اسدی، دیپلمات ایرانی متهم به همدستی در بمبگذاری توضیح می دهند
یکی از اعضای مجاهدین در کنفرانس خبری درباره اسد الله اسدی، دیپلمات ایرانی متهم به همدستی در بمبگذاری توضیح می دهند

براساس حکم دادگاهی در بلژیک، حکم بازداشت یک دیپلمات ایرانی برای یک ماه دیگر تمدید شد. اسدالله اسدی متهم به دست داشتن در طراحی نقشه‌ای برای حمله به همایش سازمان مجاهدین حلق در فرانسه بود.

دادستانی فدرال بلژیک اعلام کرد که دادگاهی در شهر آنتورپ، قرار بازداشت «اسدالله اسدی»، دیپلمات ایرانی که از او به عنوان «مظنون اصلی» این پرونده نام برده می‌شود، تمدید کرد.

این فرد متهم شده است که به عنوان یک «مامور اطلاعاتی» ایران فعالیت می‌کرد و ماه ژوئن در لوکزامبورگ مواد منفجره را در اختیار یک زوج جوان ایرانی ساکن بلژیک قرار داد، که قصد بمب‌گذاری در نشست سالانه شورای ملی مقاومت در پاریس را داشتند.

اسدی در کشور آلمان بازداشت شده بود و بلژیک از آلمان درخواست کرده بود او را برای تحقیقات و محاکمه احتمالی در اختیار این کشور قرار دهد.

ماه گذشته یک دادگاه در آلمان با استرداد اسدی موافقت و مساله «مصونیت دیپلماتیک» او را رد کرد، چرا که اسدی هنگام دستگیری «در جریان یک تعطیلات چند روزه خارج از کشور میزبان، اتریش، بوده است.»

دولت اتریش نیز کوتاه زمانی پس از بازداشت اسدی، از دولت ایران خواسته بود مصونیت دیپلماتیک او را لغو کند.

زوج مظنونی که اسدی به ارتباط با آن‌ها متهم شده، «امیر س.» ۳۸ ساله و «نسیمه ن.» ۳۳ ساله هستند و پیش از این، در حالی که نیم کیلو ماده منفجره و یک چاشنی انفجاری همراه داشتند، در بروکسل بازداشت شدند.

نام این دو فرد «امیر سعدونی» و «نسیمه نومنی» اعلام شده است.

مقام‌های ایران مدعی‌اند این دو از حامیان و اعضای سازمان مجاهدین خلق بوده‌اند، اما این سازمان می‌گوید این دو تن «خود را به عنوان هوادار مجاهدین خلق جا زده بودند.»

ادعای مربوط به تلاش برای بمب‌گذاری در نشست شورای ملی مقاومت مرداد امسال و چند روز پس از برگزاری این نشست منتشر شد. در آن هنگام، شش نفر در بلژیک، فرانسه و آلمان بازداشت شدند که دو تن از آن‌ها در حال حاضر آزاد شده‌اند.

دولت ایران دست داشتن در این طرح را رد کرده و سفرای بلژیک و فرانسه و کاردار آلمان را در اعتراض به بازداشت و سپس استرداد اسدی به بلژیک، به وزارت امورخارجه ایران فراخوانده بود.

دادستانی آلمان پیش از این اسدی را رسما به فعالیت به عنوان «جاسوس خارجی» و «توطئه برای قتل» متهم کرده بود. دادستانی آلمان او را «عضو دستگاه اطلاعاتی ایران» و مامور زیر نظر گرفتن و برخورد با گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی معرفی کرده است. پیش از این برخی رسانه‌های اتریشی نیز گزارش کرده بودند او دبیر سوم سفارت ایران در وین بوده است.

نشست سالانه شورای ملی مقاومت، که سازمان مجاهدین خلق بدنه اصلی تشکیل‌دهنده آن است، تیر ماه امسال در پاریس برگزار شد.

در این نشست برخی سیاستمداران نزدیک به دونالد ترامپ، از جمله رودی جولیانی شهردار پیشین نیویورک و وکیل شخصی دونالد ترامپ و نیوت گینگریچ رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا حضور داشتند.

پس از انتشار این خبر، برخی رسانه‌های اسراییلی نوشتند که موساد در خنثی کردن این تلاش برای بمبگذاری نقش داشت و «اطلاعات بسیار مهمی» را در این رابطه در اختیار نیروهای امنیتی آلمان، فرانسه و بلژیک گذاشت.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG