رسانههای داخلی ایران روز شنبه ۲۱ مهر گزارش دادند که چند هفته پس از انفجارهای مرگبار دستگاههای ارتباطی در لبنان که به اسرائیل نسبت داده میشود، جمهوری اسلامی ورود هرگونه دستگاههای پیجر و بیسیم به هواپیما در ایران را ممنوع کرد.
به گفته جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران، ورود هرگونه ابزار ارتباطی الکترونیکی به جز گوشی همراه «به کابین پرواز یا در بار غیر همراه» ممنوع شده است.
این تصمیم چند هفته پس از آن گرفته میشود که در جریان انفجار دستگاههای پیجر و بیسیم اعضای حزبالله لبنان، که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار است، ۳۹ تن کشته شدند.
در این حملات بیسابقه و همزمان که حکومت ایران و حزبالله مسئول آن را اسرائیل را میدانند، دهها تن کشته و نزدیک به سه هزار عضو حزبالله، و مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی در لبنان، زخمی شدند.
شرکت هواپیمایی امارات مستقر در دبی نیز اوایل مهر ورود دستگاههای پیجر و بیسیم به هواپیماهای خود را ممنوع کرد.
تنشهای منطقهای از هنگام آغاز جنگ غزه در ماه مهر گذشته افزایش یافته است و گروههای همسو با جمهوری اسلامی را از لبنان، عراق، سوریه و یمن، به خود جذب کرده است.
به دنبال حمله موشکی اخیر جمهوری اسلامی به اسرائیل، چندین شرکت هواپیمایی پروازهای خود به ایران را تعلیق کردند.
حکومت ایران روز ۱۰ مهر به تلافی کشته شدن رهبران گروههای شبهنظامی نیابتی خود در منطقه و نیز یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران حدود ۲۰۰ فروند موشک بالستیک به سوی اسرائیل شلیک کرد.
به دنبال آن حمله اسرائیل وعده داد که به این اقدام جمهوری اسلامی پاسخ دهد. به گفته یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، پاسخ این کشور «مرگبار، دقیق، و غافلگیرکننده» خواهد بود.
پیشتر رویترز روز دوشنبه ۲ مهر به نقل از چند مقام ارشد امنیتی جمهوری اسلامی گزارش داده بود که در پی انفجار هزاران دستگاه پیجر و بیسیم افراد وابسته به گروه شبهنظامی حزبالله لبنان، «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» به همه اعضای خود دستور داده است استفاده از هر نوع وسیله ارتباطی را متوقف کنند.
یکی از مقامات امنیتی گفت که عملیات گستردهای از سوی «سپاه» برای بازرسی همه دستگاهها، و نه فقط تجهیزات ارتباطی در حال انجام است.
یک مقام امنیتی حکومت ایران که بهدلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفته است جمهوری اسلامی از نفوذ عوامل اسرائیل - از جمله ایرانیانی که حکومت ادعا میکند در استخدام اسرائیل هستند - نگران است، و تحقیقات گستردهای را از نیروها، بهویژه اعضای میانرده و ارشد سپاه پاسداران، آغاز کرده است.
به گفته او، این تحقیقات شامل بررسی حسابهای بانکی در داخل و خارج از کشور و همچنین سابقه سفر آنها و خانوادههایشان است.
مقام امنیتی جزئیاتی درباره چگونگی ارتباط نیروهای سپاه پاسداران که شامل ۱۹۰ هزار نفر است، ارائه نداد. او گفت: «در حال حاضر از سیستمهای پیامرسانی با رمزگذاری کامل استفاده میکنیم.»
منبع: آسوشیتدپرس و رویترز