لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۰

بازگشت زوج استرالیایی زندانی در ایران به کشورشان همزمان با آزادی یک ایرانی در استرالیا


مارک فیرکین و دوست دخترش جولی کینگ، زوج وبلاگ‌نویس
مارک فیرکین و دوست دخترش جولی کینگ، زوج وبلاگ‌نویس

وزیر خارجه استرالیا از آزادی یک زوج استرالیایی زندانی در ایران و بازگشت به کشورشان خبر داد. همزمان رسانه‌های جمهوری اسلامی از آزادی یک دانشجوی ایرانی بازداشت شده در استرالیا خبر دادند که به اتهام تلاش در خرید و ارسال تجهیزات نظامی ممنوعه به ایران در بازداشت بود.

«مریس پین»، وزیر خارجه استرالیا اعلام کرد در پی گفتگوهای بسیار حساس «جولی کینگ» وبلاگ نویس بریتانیایی- استرالیایی و نامزدش «مارک فیرکین» از زندان در ایران آزاد شدند و در راه بازگشت به استرالیا هستند: «به نظرم حالا می توانیم تصور کنیم همه کسانی که در این ماجرا درگیر بوده اند چه احساس آرامشی می کنند. امیدوارم جولی و مارک با استفاده از فرصت از زندگی در کنار هم لذت ببرند.»

جولی و مارک در سفر از استرالیا به بریتانیا، مشاهداتشان را از طریق وبلاگ شرح می دادند و هزاران نفر جریان سفرشان را دنبال می کردند.

آخرین پست وبلاگی که از آنها منتشر شد سه ماه پیش و در باره مشاهداتشان در پاکستان و قرقیزستان بود. پس از آن، دیگر از آنها خبری نشد تا آنکه جمهوری اسلامی خبر دستگیری شان را به اتهام جاسوسی منتشر کرد و مدعی شد با کمک پهپاد می‌خواسته‌اند از مناطق ممنوعه و نظامی فیلمبرداری کنند.

از سوی دیگر ساعتی بعد از آنکه استرالیا خبر آزاد شدن این زوج را منتشر کرد، رسانه‌ها در ایران نیز از آزاد شدن «رضا دهباشی» دانشجوی دوره دکترا در دانشگاه کوئینزلند استرالیا پس از یک دوره بازداشت ۱۳ ماهه و بازگشتش به ایران خبر دادند. آقای دهباشی به تلاش در خرید و انتقال تجهیزات نظامی و رادار از استرالیا به ایران از طریق دوبی متهم شده بود.

امروز همچنین در استرالیا اعلام شد که گفتگو با تهران در باره «کایلی مور گیلبرت» از دانشگاه ملبورن که به اتهام جاسوسی در ایران به ۱۰ سال زندان محکوم شده است، ادامه دارد. دولت استرالیا اتهام جاسوسی علیه او را رد می‌کند.

در حال حاضر علاوه بر این شهروند استرالیایی، چندین شهروند آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله سیامک و باقر نمازی، ژیو وانگ، نازنین زاغری رتکلیف، احمدرضا جلالی، و ارس امیری - در ایران زندانی هستند. از سرنوشت رابرت لوینسون، دیگر شهروند آمریکایی که بیش از دوازده سال پیش در ایران ناپدید شد، نیز اطلاعی در دست نیست.

وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG