هاینتس فیشر، رئیس جمهوری اتریش که به تهران سفر کرده است، روز دوشنبه ۱۶ شهریور پیش از ورود به تهران گفت که از مسئله حقوق بشر در ایران چشم پوشی نمی کند.
این اولین سفر رئیس یک کشور غربی به ایران طی بیش از یک دهه گذشته است.
اتریش میزبان گفتگوهای طولانی ایران و قدرت های جهانی بود که به توافق نهایی هسته ای میان دو طرف منجر شد.
هاینز فیشر، رئیس جمهوری اتریش بعد از ظهر دوشنبه ۱۶ شهریور به وقت محلی وارد تهران شد و از سوی محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت و تجارت ایران مورد استقبال قرار گرفت.
او، روز یکشنبه و پیش از سفر به تهران، یادداشتی در روزنامه ایران منتشر کرد و در آن ابراز امیدواری کرد که پس از حل و فصل مساله اتمی ایران، راهکاری هم برای حل بحرانهای منطقهای نظیر سوریه، یمن و عراق به دست آید.
رئیس جمهوری اتریش در یادداشت خود به روابط دیرینه ایران و اتریش اشاره کرد و نوشت که این دومین سفر او به ایران است. او یک بار هم سال ۲۰۰۰ به عنوان رئیس شورای ملی اتریش به ایران سفر کرد.
آقای فیشر قرار است در این سفر با رئیس جمهوری ایران، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر امور خارجه و برخی دیگر از مقامهای ایرانی دیدار کند. او همچنین دیداری با رهبر جمهوری اسلامی خواهد داشت.
رئیس جمهوری اتریش که سمتش بیشتر تشریفاتی است، پیش از سفر به تهران گفت که کشورش سرزمین گفت و گو است و خشونت را رد می کند. او گفت ما می خواهیم پلی بزنیم و می خواهیم از هر فرصتی برای کاهش و ایجاد فضایی که آینده بهتری را وعده می دهد، استفاده کنیم.
به گزارش رویترز، رئیس جمهوری اتریش همچنین در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی سراسری اتریش گفت که او مسئله حقوق بشر را در سفر سه روزه خود به تهران مطرح خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، سفر هاینتس فیشر به ایران مورد انتقاد کنگره یهودیان اروپا قرار گرفته است.آریل موزیکانت، معاون رئیس این کنگره گفته است رهبری سیاسی اتریش و نخبگان اقتصادی با "قاتلان دست خواهند داد."
"بمب را متوقف کنید"، یک سازمان اتریشی مخالف دولت ایران که در سال ۲۰۰۷ تاسیس شد نیز از این سفر انتقاد کرده است.
این مقام اروپایی علاوه بر همراهی هیات اقتصادی اتریش، یک هیات عالیرتبه علمی را نیز در سفر به تهران همراهی می کند.
حسین سالار آملی، قائم مقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به خبرگزاری ایسنا گفت که وزیر علوم اتریش به همراه روسای ۱۷ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی وارد کشور ایران میشوند که این هیأت، بزرگترین هیئت علمی است که از کشورهای اروپایی وارد ایران میشود.