لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۷

ایران با گرانی و عقب نشینی فروشندگان اجناس روبروست


ایران با گرانی و عقب نشینی فروشندگان اجناس روبروست
ایران با گرانی و عقب نشینی فروشندگان اجناس روبروست

شیکاگو تریبیون زیر عنوان "احساس مضیقه و فشار تحریم ها در ایران همزمان با کاهش مناسبات تجاری توسط معامله گران در آسیا" گزارش خبرگزاری رویترز از کوالالامپور را نقل می کند که می گوید مالزی صادرات روغن نباتی به ایران را در واکنش به مشکلات مربوط به پرداخت ها متوقف ساخته است، و خریداران آسیائی نفت نیز خرید های نفت خام از ایران را با توجه به تشدید تحریم های مالی غرب علیه ایران کاهش داده اند.

در همین حال بازرگانان در چین می گویند خرید سنگ آهن از ایران را، که سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار است، کاهش می دهند، و در شرایطی که تحریم ها به نکول در پرداخت های مربوط به برنج های وارداتی ایران از هند منجر شده است، بازرگانان اوکرائینی و اروپائی ارسال محموله های غلات به ایران را متوقف کرده اند.

این ها ملموس ترین شواهد حاکی از تاثیر تحریم های غرب برمحدود ساختن داد وستدهای تجاری با ایران است.

خریداران نفت خام، از جمله چین و ژاپن، خریدهای خود از ایران را کاهش داده اند، که درآمدهای این کشورتولید کننده عضواوپک را از مهم ترین منبع ارز خارجی مورد نیاز برای پرداخت واردات حیاتی اش، از جمله مایحتاج غذائی، کم می کند.

مشکلات پس از آن بروز کرده است که تحریم های مصوب آمريکا در سال جاری متوجه بانک مرکزی ایران شد، واتحادیه اروپا نیز تصمیم گرفت با وضع ممنوعیت در مورد واردات نفت از ایران، تهران را به انصراف از برنامه مشکوک درتولید تسلیحات اتمی وادارد.

ریال ایران، همزمان با تشدید تحریم های غربی، سقوط کرده است - که برای اقتصاد کشور به معنای ترقی قیمت کالاهای وارداتی است، و پیدا کردن واسطه های مستقر در دوبی نیز- که می توانند امور مربوط به پرداخت ها را انجام دهند تا تجارت خارجی ایران برقرار بماند - دشوار شده است.

نان و برنج پر کننده سفره غذای بسیاری از ایرانیان فاقد استطاعت خرید گوشت است، که فعلا در تهران تا کیلوئی ۳۰ دلار فروخته می شود.

قیمت نان از ماه دسامبر، سه برابرشده است و برنج به حدود کیلوئی ۵ دلار رسیده است.

درآمدهای ارزی ایران نیز به سبب تحریم ها کاهش یافته است، زیرا خریداران عمده نفت خام ایران ، از جمله چین و ژاپن، برای کاهش واردات از ایران، که دومین تولید کننده نفت اوپک است، زیر فشارند.

آسیا نیمی از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت صادراتی ایران را خریداری می کند، و بعضی از خریداران هم اکنون خریدهای خود را کاهش داده اند.

روز چهارشنبه گزارش های خبری حاکی از آن بود که بزرگترین پالایشگرنفت در ژاپن، موسوم به JX Nipppon Oil & Energy Corp واردات نفت خام ایران از ایران را ۱۰ هزار بشکه در روز کاهش می دهد، که معادل کاهش اعمال شده توسط Cosmo Oil از ماه ژانویه ببعد است.

چین در سال جاری و پس از کم کردن واردات نفت از ایران، قویا سراغ نفت عربستان سعودی رفته است که فعلا بزرگترین تولید کننده نفت اوپک محسوب می شود. اما بسیاری از کارشناسان این اقدام چین را بیشتر زمینه ای برای چانه زدن با ایران بمنظور استفاده از قیمت هائی ارزانتر می دانند، تا پاسخی به تحریم های مصوب غرب.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG