گزارشی از امید معماریان در وبسایت «گلوبال وُویسز»
جیسون نوشین، هنرمند ایرانی بریتانیایی، در جستجوی کشف دو فرهنگ است که در هویت خودش بسط یافته است. نمایشگاه آثار او اینک در «گالری سوزان الی» در شهر نیویورک برگزار می شود.
نوشین سیزده ساله بود که ایران را ترک کرد، اما فرهنگ ایرانی همچنان در زندگی او جاری است و هویت ایرانی اش با غوطه ور شدن در فرهنگ غرب در آثار هنری او نمودی زیبا یافته است.
در بروشور نمایشگاه نوشته شده است: «نوشین با رجعت به زبان سرزمین کودکی اش خطاطی ایرانی را در نقاشی ها و مجسمه هایش به کار گرفته است... ترجمه فارسی اشعاری از جان کیتس، نتانیل هاوثورن، پرسی بیش شلی، بزرگان ادبیات انگلیسی، بر روی بوم نقاشی های نوشین نمایانگر آشتی فرهنگ هایی است که او را شکل داده اند.»
این نمایشگاه گذشته از نقاشی ها و مجسمه های نوشین شامل چند کار طراحی او است که مهارت و درک و از رسانه های متفاوت را نشان می دهد. نوشین می گوید: «من از زمانی که قلم به دست گرفتم طراحی می کردم. طراحی همیشه در دسترس ترین شکل هنری بود و امروز هم بنیان همه آن چیزی است که خلق می کنم.»
پدربزرگ نوشین برایش مداد و دفتر نقاشی تهیه می کرد. عمه او معصومه نوشین سیحون خودش نقاش بود و بیشترین اثر را بر زندگی برادرزاده اش گذاشت. معصومه سیحون در سال ۱۳۴۵ «گالری سیحون» را در تهران افتتاح کرد و در آن آثار بعضی از مهمترین هنرمندان معاصر ایران را به نمایش گذاشت. معصومه سیحون که نامش پیش از ازدواج معصومه نوشین بود در سال ۱۳۸۹ درگذشت.
نقاشی های جیسون نوشین با تکیه بر این گذشته هنری غنی مکالمه ای درخشان درباره فرهنگ، هویت و سنت است که با تکه هایی آشنا از کتاب های کارتون به شکلی هماهنگ و متقاعد کننده ترکیب شده اند.