لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۴

همسايگان عرب ايران برنامه اتمی تهران را ترسناک می بينند


همسايگان عرب ايران برنامه اتمی تهران را ترسناک می بينند
همسايگان عرب ايران برنامه اتمی تهران را ترسناک می بينند

مسابقه تسليحاتی و فاجعه ای محيط زيستی دو خطر اصلی است

ساندی مورنينگ هرالد زير عنوان "چرا اعراب از ايران اتمی نگرانند" می نويسد هيلاری کلينتون وزير امورخارجه آمريکا در سفر هفته گذشته خود به خليج فارس برای جلب حمايت در مورد تحريم هائی شديدتر عليه ايران سه گزينه را در مقابل دولت های عرب گذاشت.

خانم کلينتون گفت آنها می توانند خطر ايران را بپذيرند، يا سراغ توانائی های خودشان ازجمله توانائی اتمی بروند، و يا روی اتحاد با کشوری نظير آمريکا حساب کنند که حاضر است به آنها در دفاع از خود کمک کند، و افزود که تصور ميکند فعلا، سومی گزينه ای مرجح است.

سعود ال فيصل وزير امورخارجه عربستان که شاهد بوده است جورج بوش رئيس جمهوری پيشين، و پس از او، باراک اوباما رئيس جمهوری فعلی نتوانسته اند بلندپروازيهای اتمی ايران را مهار کنند، در يک کنفرانس خبری مشترک با حضور خانم کلينتون نگرانی های کشورش را چنين خلاصه کرد:

"ايران، اگر خطی را که طی ميکند ادامه دهد انگيزه ای برای گسترش تسليحات اتمی فراهم ميکند، و خدای نکرده، منطقه از تسليحات اتمی پرخواهد شد".

پرنس سعود افزود تصميم ايران در رد يک معامله مورد حمايت سازمان ملل متحد برای عرضه اورانيوم غنی شده کافی بمنظور توليد برق و نه توليد تسليحات اتمی، ثبات منطقه را در معرض تهديدی مستقيم ميگذارد. او گفت "اين تهديدی است که ما نميخواهيم حتی تصور آن را بکنيم، چه رسد که بفکر اقدامی در باره آن باشيم. بعقيده ما شورای امنيت سازمان ملل متحد و اعضای دائمی آن در اين مورد مسئوليتی مشخص و بخصوص دارند".

پرنس سعود تحريم های عليه ايران را به عنوان چاره ای درازمدت رد ميکند و خواستار اقدامی قاطع تر در کوتاه مدت است. او ميگويد "ما مسئله را احتمالا بدان جهت از ديدگاه راه حلی کوتاه مدت می بينيم که به خطرات نزديک تريم".

آمريکا عربستان را زير فشار گذاشته است تاعرضه نفت به چين را، در ازای حمايت پکن از قطعنامه هائی فلج کننده عليه ايران در سازمان ملل متحد، تضمين کند.

استقراريکی از تاسيسات عمده اتمی ايران در نزديکی خليج فارس و دور از تهران، کشورهای همسايه را همچنين به ابرازنگرانی در باره احتمال حادثه ای مصيبت بار از ديدگاه محيط زيست واداشته است. محمد ال صباح وزير امور خارجه کويت در سال ۲۰۰۶ گفته است "ما درکويت نگرانيم و اين خطر يک فاجعه اتمی در منطقه است که ما را نگران ميکند.عواقب چنين فاجعه ای برای محيط زيست هولناک است".

XS
SM
MD
LG