سرتیپ دوم پاسدار نبی الله حیدری، رییس پلیس فرودگاههای كشور می گوید: بیست تن تریاک کشف شده در فرودگاه امام خمینی با مجوز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بوده است.
این سرتیپ پاسدار که ریاست پلیس فرودگاه های کشوری را برعهده دارد، گزارش رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور مبنی بر کشف ۲۹ تن تریاک در فرودگاه امام خمینی را رد کرده افزود: این تریاک ها برای مصارف پزشکی بوده است.
روز دوشنبه سرتیپ دوم پاسدار حمیدرضا حسین آبادی، رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا از كشف بیست تن تریاک در فرودگاه بینالمللی امام خمینی خبر داده بود. اما به گفته مسئولان فرودگاه در واقعیت محموله کشف شده ۲۹ تن است.
جام جم آنلاین در گزارشی پیرامون این محموله نوشته است این محموله تریاک از طریق یک فروند هواپیمای اختصاصی که از بمبئی عازم تهران بود به فرودگاه امام خمینی وارد شد و قاضی دادسرای مستقر در فرودگاه دستور قضایی توقیف ۲۹ تن تریاک را داد که به نام یک شرکت دارویی وارد کشور شده است. هزینه خرید این مواد توسط یكی از بانک های ایرانی و با گشایش اعتبار پرداخت شده است.
این گزارش می افزاید: اين ميزان ترياک پس از بارگيری در كشور چين به كشور هندوستان منتقل و سپس از شهر بمبئی با يک فروند هواپيمای اختصاصی عازم ايران شده است. مقصد اولیه تریاک پاکستان بوده است.
در این ارتباط سردار حسینآبادی، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا روز گذشته به ایسنا گفت: تاكنون ورود محموله مواد مخدر برای تولید دارو به كشور بیسابقه بوده و پیش از این از كشفیات داخلی مواد مخدر استفاده میشده است.
بنا به گفته محمد نجار، وزیر کشور، ایران بیش از ۹۰ درصد تریاک های کشف شده در جهان را به خود اختصاص داده، حجم کشفیات تریاک از قاچاقچیان چنان بالاست که شرکت های دارویی کشور نیازی به خرید تریاک ندارند.
جام جم آنلاین از قول یک مقام آگاه افزوده است هنوز روشن نیست مجوز واردات این حجم تریاک به کشور چگونه صادر شده است.
مسوول روابط عمومی بانكی كه برای این مواد گشایش اعتبار كرده است، نیز در این باره گفت: اقدامات بانک براساس مكانیزم تعریف شده انجام میشود و شركتهای دارویی در چارچوب مقررات طبق آییننامههای وزارت بهداشت و درمان درخواست گشایش اعتبار میكنند و بانک نیز به عنوان نمونه تسهیلاتی را كه برای وزارت صنایع در نظر گرفته، برای وزارت بهداشت نیز اختصاص میدهد.
دکتر شانه ساز، معاون دارویی وزرات بهداشت با تایید صدور مجوز این محموله به یک شرکت دارویی افزود: این مواد مخدر وارداتی پس از ساخت دارو به كشورهای دیگر از جمله به كشوری كه موادمخدر از آن وارد شده، صادر میشود.
یک گزارش در این باره نوشته است: «دکتر شانه ساز توضیح نداد صدور دارو به چین خواهد بود یا پاکستان؟ بعید است اشاره معاون دارویی وزارت بهداشت به کشور چین یا هندوستان باشد، زیرا هر دوی این کشورها، فناوری و نیروی کار تبدیل تریاک به دارو را دارند و صحبت از انتقال آن به ایران و بازگشت دارو به هند و چین حرفی بی معناست و اگر اشاره به پاکستان است، چرا نام پاکستان در گزارش های رسمی و اظهارنامه گمرکی مربوط به این کالا حذف شده است؟»
این گزارش افزوده است: «دو موضوع گرهی در این رابطه حل نشده باقی مانده: اول آن که چرا باید تریاک ها از پاکستان به چین بروند، سپس از آنجا به هندوستان رفته در بمبئی بار یک هواپیمای اختصاصی شده و روانه تهران گردند؟ دوم این که اگر محموله تریاک ها با مجوز قانونی و بدون اشکال قانونی ست، چرا باید نام شرکت دارویی... از کلیه گزارش رسانه ها حذف شود؟ آیا جز این است که مالکان این شرکت دارویی متصل به جایی هستند که آوردن نام آن نهاد غیرممکن است؟»