وزیر بهداشت ایران اعلام کرد که به زودی مهاجران قانونی افغانستانی در ایران تحت بیمه خدمات درمانی قرار میگیرند.
حسن هاشمی روز چهارشنبه ۲۱ مرداد در حاشیه نشست وزرای بهداشت، رفاه و کشور در این باره گفت «حدود ۸۵۰ هزار نفر مهاجر قانونی افغانستانی در ایران داریم، با توافقی که امروز بین وزرات بهداشت، وزارت تعاون و وزارت کشور صورت گرفت ۳۰۰ هزار نفر از مهاجران آسیب پذیر افغانستانی از خدمات درمانی با فرانشیز ۱۵ درصد برخوردار میشوند و باقیمانده مهاجران از خدمات درمانی با فرانشیز ۵۰ درصد بهره مند میشوند.»
وزیر بهداشت ایران با بیان این که نیمی از هزینه درمان بستری اتباع افغانستان با اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی کمیساریای امور پناهندگان تأمین میشود، گفت با تفاهمنامهای که امروز تدوین شد و تا هفته آینده به امضای ۳ وزیر میرسد، از این پس خدمات درمان بستری اتباع افغان در بیمارستانهای دولتی تحت پوشش بیمه خدمات سلامت قرار میگیرد، اما پرداخت هزینه خدمات سرپایی آنان به عهده خودشان است.
خبر پوشش بیمه درمانی مهاجران قانونی افغان ۱۰ روز پس از آن اعلام شد که اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور ایران از ثبت نام تمام کودکان مهاجر قانونی یا غیرقانونی افغان در مدارس دولتی خبر داد. در این اطلاعیه آمده بود که برای همه مهاجران افغان که فرزندان ۸ تا ۱۷ ساله دارند معرفینامه صادر میشود و آنها میتوانند با اين معرفینامه فرزندانشان را در مدارس دولتی ثبتنام کنند.
با این حال وزیر کشور ایران پس از نشست با وزرای بهداشت و رفاه به خبرنگاران گفت تلاش دولت بر این است که اتباع کشور افغانستان انگیزه حضور مجاز و قانونی در ایران را داشته باشند و به جای حضور غیرمجاز به صورت مجاز در کشورمان اقامت کنند.
به گفته عبدالرضا رحمانی فضلی «در حال حاضر تعداد قابل توجهی از اتباع بیگانه در کشور به صورت غیرمجاز حضور دارند که روزانه حدود ۲ هزار نفر از کشور طرد می شوند اما با استفاده از فضاهایی که در درون مرزها وجود دارد مجددا به کشور باز می گردند و در این بازگشت دچار آسیب های زیادی می شوند.»
مهاجران افغان در ایران با چالشهای متعددی برای دریافت خدمات عمومی از دولت روبرو هستند. در این بین وزارت کشور ایران از کمیساریای پناهندگان سازمان ملل خواسته است تا سهم پرداختی خود را برای خدمات به مهاجران افزایش دهد.