بیش از صد نفر از فعالان کارگری و صنفی معلمان با انتشار نامهای خواستار اعاده دادرسی و برگزاری دادگاه علنی برای تمامی بازداشتشدگان و زندانیان صنفی، دانشجویان و فعالان مدنی شدند.
کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران روز دوشنبه ۱۸ شهریور گزارش داد که ۱۲۷ نفر از فعالان کارگری و صنفی معلمان پس از انتشار اخبار احکام سنگین صادر شده برای فعالان صنفی، دانشجویان، فعالان حقوق زنان و فعالان مدنی، با انتشار نامهای خواستار رسیدگی علنی و مجدد به پرونده بازداشت شدگان هفت تپه و فعالان حقوق زنان شدند.
این فعالان در این نامه از سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه درخواست کردهاند که دستور اعاده دادرسی پرونده معلمان زندانی، فعالان زنان، فعالان مدنی، وکلای زندانی، دانشجویان، کارگران و دیگر فعالان را صادر کند و جهت رفع هرگونه شبههای ، اتهام «امنیتی» از پروندهای فوق حذف شود.
در بخش دیگری از این نامه، این فعالان خواستار دادگاههای علنی با حضور هیات منصفه شدند و از رئیس قوه قضائیه خواستند که افراد بازداشت شده تا زمان رسیدگی مجدد به پروندهها در دادگاهی علنی آزاد شوند.
احکام سنگین قوه قضائیه برای فعالان کارگری و اعضای تحریریه گام که به صورت غیررسمی منتشر و از سوی وکیل سپیده قلیان نیز تایید شد، مورد انتقادات بسیار زیادی قرار گرفت.
جمال حیدریمنش، وکیل سپیده قلیان نیز در صفحه اینستاگرام خود از صدور رای متهمان پرونده هفت تپه از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب خبر داد و نوشت که «مطابق این حکم غیر مستدل و بدون توجه به دفاعیات مطروحه در دادگاه» سپیده قلیان در مجموع به ۱۸ سال زندان محکوم شده است.
از سوی دیگر اسماعیل بخشی فعال کارگری، به ۱۴ سال زندان و محمد خنیفر یکی دیگر از کارگران هفت تپه نیز به ۶ سال زندان محکوم شدند.
پیشتر ۹ نفر دیگر از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند.
این احکام صادر شده پرونده هفت تپه حتی اعتراض چند نماینده مجلس را نیز به همراه داشت و حتی یکی از نمایندگان در یک توئیت خطاب به ابراهیم رئیسی نوشت که «احکام اخیر نشان از آن دارد که رویکرد آقای رئیسی بسیار خشنتر از اسلافش است.»
همچنین روز شنبه ۱۶ شهریور کانال مستقل کارگران هفت تپه در تلگرام گزارش داد که، امیرحسین محمدی فرد، سردبیر نشریه گام، امیر امیرقلی عضو تحریریه نشریه گام، ساناز الهیاری، عضو تحریه نشریه گام و عسل محمدی دانشجو و عضو تحریریه نشریه گام هر کدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدهاند.
ایالات متحده بارها برخورد امنیتی رژیم و سرکوب اقشار مختلف در ایران، از جمله کارگران و زنان، را محکوم کرده است. وزارت خارجه آمریکا چندی پیش در پیامی گفته بود که رژیم جمهوری اسلامی با هزینهای که در سوریه کرده است، میتوانست حقوق کارگران در ایران را پرداخت کند.