لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۱

یک مقام جمهوری اسلامی: ایران اورانیوم با غنای ۲۰ درصد تولید کرده است


در حالی که آمریکا به کوشش برای برقراری دور دیگری از تحریم ها علیه ایران ادامه می دهد، دیپلمات های شش قدرت جهانی برای تشکیل جلسه ای در سازمان ملل متحد آماده می شوند.

قرار است سفیران پنج عضو دایمی شورای امنیت - بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و آمریکا - همراه با آلمان، به منظور بحث درباره تحریم های احتمالی در نیویورک ملاقات کنند.

با این حال ایران، روز چهارشنبه در حرکتی سرپیچانه اعلام کرد موفق شده است نخستین مقدار عمده اورانیوم با غنای بالا تر را تولید کند.

علی اکبر صالحی، مدیر سازمان انرژی اتمی ایران گفت تهران ۵ کیلوگرم اورانیوم را با ۲۰ درصد تولید کرده است. کارشناسان می گویند برای ساختن بمب اتم به اورانیوم با غنای ۹۰ درصد نیاز است.

در این میان، محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران از باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا خواسته است به تهدید ایران پایان دهد.

احمدی نژاد در مصاحبه ای با تلویزیون ایران گفت او نامه ای برای آقای اوباما فرستاده است و محتوای آن به زودی منتشر خواهد شد.

آقای احمدی نژاد همچنین گفت ایران «تنها شانس» آقای اوباما برای موفقیت در سیاست خارجی است.

پرزیدنت اوباما در تلاش بوده است حمایت بین المللی را از دور چهارم تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران به دست آورد. او روز سه شنبه، از جامعه بین المللی خواست برای وضع تحریم های جدید «به سرعت و شجاعانه» حرکت کند.

پیشتر، رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا گفت او انتظار ندارد ایران تا دست کم یک سال قادر به تولید تسلیحات اتمی بشود.

گیتس این نظر را روز سه شنبه با خبرنگاران در راه سفر به آمریکای جنوبی و در پاسخ به گفته یک مقام جمهوری اسلامی در پیوستن ایران به باشگاه اتمی جهان ابراز داشت.

خبرگزاری نیمه رسمی فارس به نقل از بهزاد سلطانی گفت اگر ایران به باشگاه اتمی ملحق شود، هیچ کشوری حتی فکر چنین حمله ای را بخود راه نخواهد داد. او همچنین گفت ایران قصد دارد فناوری اتمی را برای «مقاصدی غیر از انرژی و تولید سوخت» توسعه دهد.

نماینده جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه به سازمان ملل متحد شکایت کرد که سیاست اتمی آمریکا، منشور سازمان ملل را نقض می کند و شامل «باجگیری اتمی» است.

سیاست اتمی بازنگری شده آمریکا ایالات متحده را از استفاده از تسلیحات اتمی برای پاسخگویی به حمله سلاح های شیمیایی یا میکروبی از سوی یک کشور فاقد نیروی اتمی ممنوع می کند. اما یک کشور مهاجم که پیمان ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی را امضا نکرده است یا آن را رعایت نکند، مانند ایران، از تلافی جویی اتمی معاف نخواهد بود.

XS
SM
MD
LG