موسسه «حمایت از کودکان» از درخواست کارشناسان سازمان ملل، مبنی بر ایجاد یک «مکانیسم تحقیقاتی بینالمللی فوری در مورد ایران» پشتیبانی کرد.
در اعتراضات سراسری ایران، از زمان کشته شدن مهسا امینی تا کنون، هزاران نفر در اعتراضات شرکت کردهاند. بر اساس گزارشها تاکنون در ایندست اعتراضات دهها کودک کشته، زخمی و بازداشت شدهاند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران گفت که کودکان به طور نامتناسبی تحت تاثیر اعتراضات قرار گرفتند.
رحمان میگوید تاکنون بیش از «بیست و هفت» کودک کشته، به مدارس حمله شده و نیز کودکان به دلیل پیوستن به تظاهرات، بازداشت شدهاند.
در برخی برآوردها تعداد کودکان کشتهشده تا «چهل» نفر اعلام شده است.
گروهی از رهبران زن در تجارت، سیاست و هنر از بیش از «چهارده» کشور، از جمله ملاله یوسفزی، برنده جایزه نوبل و نادیا مراد، مبارز ایزدی، خواستار اخراج ایران از کمیسیون سازمان ملل متحد در مورد وضعیت زنان شدهاند.
با افزایش شمار انتشار پستهای رسانههای اجتماعی، ایران هفته گذشته اعلام کرد که دستور تحقیق در مورد فیلمها و تصاویر خشونت نیروهای دولتی علیه معترضان ایرانی را صادر کرده است.
اینگر اشینگ، مدیر عامل شرکت بینالمللی «سازمان حمایت از کودکان» گفت: «ما از درخواست تحقیقات بینالمللی درباره رویدادهای ایران، در هفت هفته گذشته و توقف بیدرنگ خشونت علیه اعتراضات مسالمتآمیز، حمایت میکنیم.»
اشینگ افزود: «خشونت علیه کودکان غیرقابل قبول است و هرگونه تعرض به حقوق زنان، تعرض به حقوق دختران است.»
سازمان «حمایت از کودکان» بزرگترین سازمان مستقل حقوق کودک در جهان است که سالانه دهها میلیون کودک را در حدود «یکصد و بیست» کشور، برای نجات یا بهبود زندگی، تحت پوشش قرار میدهد. این سازمان در ایران فعال نیست.
این سازمان متعهد شده است تا سال ۲۰۳۰، اطمینان حاصل کند که خشونت علیه کودکان دیگر اعمال نمیشود و آسیبپذیرترین کودکان در سراسر جهان، محافظت میشوند.