لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۵

اد رویس: محکومیت سهیل عربی، نماد سرکوب آزادی بیان در اینترنت است


اد رویس، رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در مقاله‌ای که روز دوشنبه در یکی از روزنامه‌های محلی کالیفرنیا منتشر کرد، خواستار اتحاد برای آزادی اینترنت در جهان شد.

این عضو ارشد جمهوریخواه کنگره آمریکا، مقاله خود را با اشاره به وضعیت سهیل عربی، زندانی محکوم به اعدام ایرانی شروع کرده است. در این بخش از مقاله او آمده است: «سهیل عربی به زودی طناب دار را دور گردن خود لمس خواهد کرد. این پدر ۳۰ ساله در حالی در ایران در انتظار اعدام است که کسی را نکشته است، دزدی هم نکرده است. جرمی که آقای عربی به خاطر آن محکوم شده، نوشتن در چندین صفحه فیس بوکش است که توهین به دین تلقی شده است».

در ادامه مقاله، برخورد سنگین با سهیل عربی، نمایانگر یکی از چالش‌های اساسی که نسل‌ او با آن روبرو است، عنوان شده و آمده است: «اینترنت عرصه جدیدی برای یکی از قدیمی‌ترین مبارزات ماست؛ مبارزه برای حق آزادی بیان».

آقای رویس سپس به محدودسازی اینترنت در کشورهای نظیر روسیه و چین اشاره کرده و نوشته است که دولت پوتین از اینترنت به عنوان اسلحه‌ای در مقابل دموکراسی استفاده می‌کند.

در بخش دیگری از مقاله نیز به اقدامات چین برای مقابله با آزادی بیان در اینترنت اشاره شده است. در این بخش آمده: «هزاران کارمند دولت چین صفحات اینترنت را بررسی می‌کنند تا اطلاعاتی به دست بیاورند که دولت بتواند آن صفحات را مسدود کند. چین همچنین شیوه‌های تکنیکی نظیر فیلتر از طریق کلمات کلیدی را نیز برای سانسور اینترنت به کار گرفته است».

به نوشته این نماینده جمهوریخواه، در حالی که کاربران اینترنت در سراسر جهان به بیش از ۴۰ درصد جمعیت دنیا رسیده است، سطح آزادی اینترنت در جهان برای چهارمین سال پیاپی کاهش پیدا کرده و اقدامات برای سانسور آنلاین، پیچیده‌تر و تهاجمی‌تر شده است.

آقای رویس نوشته که آزادی اینترنت تنها یک ارزش آمریکایی نیست بلکه ارزشی جهانی است. مردم سراسر دنیا برای این آزادی در حال مبارزه هستند. در کوبا مردم برای مقابله با محدودیت دسترسی به اینترنت، مطالب را از اینترنت دانلود کرده و به دست هم می‌رسانند. در ترکیه وقتی که دولت یوتیوب و تویتر را فیلتر کرد طرفداران آزادی اینترنت به کمک نقاشی‌های دیواری به مردم آموختند که چطور با شبکه‌های مجازی خود، محدودیت‌های دولتی را دور بزنند.

رییس کمیته امور خارجی کنگره آمریکا نوشته است که نباید اجازه داد دولت‌های محدود کننده پیروز شوند و باید مطمئن شد که جریان جهانی اینترنت تداوم دارد.

به نوشته او، کمیته امور خارجی نیز روی این متمرکز شده و مشغول آن است. این کمیته تلاش دارد دولت ایالات متحده را برای ارائه یک برنامه استراتژیک شفاف تحت فشار بگذارد تا این روند نگران کننده کاهش آزادی اینترنت بر عکس شود.

XS
SM
MD
LG