یک گروه آموزش سلامت عمومی، اخیراً پنج ابزار شبکه های اجتماعی را مورد مطالعه قرار داده است که چطور این سایت ها بر وجهه ظاهری، نگرانی، و افسردگی کاربران تأثیر می گذارد.
شبکه های اجتماعی به نوجوانان فرصت این را می دهد تا عکس ها و ایده هایشان را با دنیا سهیم شوند، ولی این اپلیکیشن های مورد علاقه آنها می تواند موجب کم خوابی و جنجال عاطفی شان شود.
نتیجه این مطالعه نشان داده، اینستاگرام که تعداد کاربران فعال آن در ماه گذشته به ۷۰۰ میلیون نفر رسید، از همه بدتر است.
به نقل از روزنامه آمریکایی «یو اس ای تودی»، این نتایج بر اساس گزارش یک سازمان نیکوکارانه سلامت عمومی، مستقر در بریتانیا بدست آمد. آن هم بعد از مقایسه این پنج ابزار در حاشیه یک همایش با حضور نوجوانان و جوانان.
چرا اینستاگرام بد است
بنابه همایش «انجمن سلطنتی برای سلامت عمومی»، اسنپ چت نیز جزو بدترین اپلیکیشن ها محسوب شد، ولی چیزی که امتیاز اینستاگرام را از همه این اپ ها پائین تر آورد، این بود که اصلی ترین عامل برای تنهایی، اضطراب، و افسردگی نوجوانان تشخیص داده شد.
یکی دیگر از نکات منفی اینستاگرام نیز، تقویت نگرش منفی به وجهه ظاهری نوجوانان شناخته شد.
عادات نوجوانان
کودکان، نوجوانان، و جوانان بیشترین کاربران شبکه های اجتماعی را تشکیل می دهند و ساعت ها با آن وقت می گذرانند. استفاده روزانه از شبکه های اجتماعی ذهن خام آنها را مدام در معرض مقایسه کردن خودشان با افراد دیگر و انتظارات و آرزوهایی که واقعی نیستند می گذارد.
شبکه های اجتماعی و سلامت روحی
از هر پنج پاسخگو به این همایش، چهار نفر گفتند که شبکه های اجتماعی باعث تشدید نگرانی و اضطراب آنها شده است.
بنابه این گزارش، کاربرانی که زیاده از حد وقت شان را در شبکه های اجتماعی می گذرانند، بیشتر از بقیه از مشکلات روحی رنج می برند.
بنا به نظر کارشناسان، وقت محدود در شبکه های اجتماعی شاید آنقدر بد نباشد ولی مشکل این است که با مصرف بیشتر، شبکه های اجتماعی می توانند عوارض جانبی بیشتری مثل آزار و اذیت آنلاین به دنبال بیاورند.
کار این پژوهش چه بود
این پژوهش گروهی، ۵ شبکه اجتماعی معروف را که بیشتر کاربران آنها در سنین نوجوانی و جوانان هستند، مورد بررسی قرار داد: اینستاگرام، اسنپ چت، فیسبوک، توئیتر، و یوتیوب.
همایش «انجمن سلطنتی برای سلامت عمومی» نشان داد که تنها شبکه اجتماعی که تأثیر مثبت بر سلامت روحی نوجوان و جوانان دارد سایت «یوتیوب» است. هرچند هر ۵ شبکه اجتماعی از نظر تأثیر بر خواب، امتیاز پائینی گرفتند.
اختلال خواب یکی از عوامل تأثیرگزار نه تنها بر سلامت جسمی، بلکه سلامت روحی است؛ به خصوص در نوجوانان که در سن رشد هستند. چرا که مغز نوجوانان و جوانان هنوز در حال رشد است و برای درست عمل کردن به خواب کافی نیاز دارد.