دو روز بعد از فوران آتشفشان و سونامی در اندونزی، روز دوشنبه اعلام شد که تعداد کشته ها به ۳۷۳ و تعداد زخمیها به ۱۴۰۰ نفر رسیده است.
مقامات اندونزی احتمال دادهاند آمار تلفات افزایش یابد، چون بررسی تمام مناطق آسیب دیده به پایان نرسیده است. در روز نخست، فقط ۴۰ کشته اعلام شده بود.
بر اساس گزارشها، بیشترین خسارتها و تلفات جانی در استان کوچک بانتن است که در جزیره جاوه در شرق تنگه سوندا واقع است. تنگه سوندا بین دو جزیره جاوه و سوماترا در شرق و غرب اندونزی و محل تلاقی جاوه در اقیانوس آرام به اقیانوس هند است.
کارشناسان میگویند بعد از فوران آتشفشان کراکاتوا، لغزش زمین در نزدیکی تنگه سوندا موجب حرکت امواج سهمگین در شنبه شب به سمت ساحل شد.
همچنین مدیر سازمان مدیریت حوادث طبیعی اندونزی تصاویری را در توئیتر منتشر کرده است که وضعیت مناطق حادثه دیده پس از وقوع سونامی سهمگین را نشان می دهد. مقامات اندونزی از مردم خواستهاند تا به ساحل دریا نزدیک نشوند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی در این زمینه، به فیلم و عکس های زیادی در شبکه های مجازی اشاره کرده است که برخورد امواج با خانه های مردم را نشان می دهد.
فیلمی از امواج سونامی در یک کنسرت موسیقی در منطقه تحت تاثیر سونامی
اندونزی به واسطۀ موقعيت جغرافيايی خود و قرار گرفتن روی گسلها و دايره ای از کوههای آتشفشانی موسوم به «حلقۀ آتش،» يکی از زلزله خيزترين مناطق جهان است.
سه ماه پیش سونامی ناشی از زلزله در پالوی اندونزی، دستکم دو هزار کشته برجا گذاشت.