لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۲

نگرانی آمریکا از ثبت انحصاری نسل جدید داروها در هند


ایالات متحده روز پنج شنبه نسبت به رعایت تدابیر امنیتی و محافظت از حقوق انحصاری و ثبت امتیاز نسل جدید داروهایی که در هند تولید می شوند، ابراز نگرانی کرد.

این نگرانی در شرایطی مطرح شده است که مقامات آمریکا قصد دارند اجازه دهند تعداد بیشتری از شرکت های دارویی هندی داروهای ژنریک و ارزان قیمتی تولید کنند که هنوز به صورت رسمی ثبت نشده اند.

دو مقام بلندپایه دولتی ماه گذشته اعلام کردند یک کمیته متشکل از مقامات هندی در حال بازبینی ده ها نوع داروی ثبت شده هستند تا امکان صدور مجوزهای به اصطلاح اجباری برای این نوع داروها را که دریابند، صدور مجوزهایی که در واقع حقوق انحصاری این نوع داروها را نقض می کند.

نیشا بیسوال، دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در پایتخت هند به خبرنگاران گفت «من متوجه هستم که هند یک مجوز اجباری صادر کرده است، اما در مورد صدور و کسب مجوزهای بیشتر برای داروهای دیگر نگرانی های بسیاری وجود دارد».

بیسوال گفت «نگرانی موجود به کسب مجوز برای نسل جدید داروهایی که تولید می شوند برمی گردد که آیا این داروها به صورت رسمی ثبت می شوند و امتیاز کسب می کنند و این که چطور اطمینان حاصل می شود که سرمایه گذاری هایی که برای تولید داروهای موثرتری انجام می شوند، ادامه خواهند یافت».

هند در سال ٢٠١٢ برای اولین بار در تاریخ این کشور کسب مجوز برای شرکت دارویی داخلی تولیدکننده داروهای سرطان کبد و کلیه «ناتکو فارما» را اجباری کرد. شرکت آلمانی «بیر» امتیاز انحصاری تولید این دارو را دارد.

این اقدام هند و چند تصمیم دیگر دولتمردان دهلی نو در مورد ثبت انحصاری داروها در این کشور که بخشی از سیاست هند برای افزایش دسترسی مردم به درمان های نجات بخش به شمار می رود، عامل عمده اختلاف نظر مناسبات تجاری بین ایالات متحده و هند در مقام سومین اقتصاد بزرگ آسیا بوده است.

هند نیز همچون دیگر بازارهای نوظهور مثل چین و آفریقای جنوبی با کاهش هزینه های خدمات بهداشت و درمان، و نیز افزایش دسترسی مردم به دارو برای درمان بیماری هایی همچون سرطان و ایدز و هپاتیت روبرو است.

شرکت های داروسازی غربی همچون فایزر، نوارتیس، روشه هولدینگ و سانوفی سهم بزرگی از بازار دارو در هند که از رشد سریعی برخوردار است را در قبضه خود گرفته اند.

با این وجود، این شرکت ها از تصمیم های دولتمردان هند در مورد حق انحصاری و ثبت و نیز قیمت گذاری داروها به شدت ناخرسند هستند، این تصمیم ها بخشی از سیاست دهلی نو برای افزایش دسترسی مردم به دارو و درمان بوده اند. از ١.٢ میلیارد جمعیت هند فقط ١٥ درصد از مردم تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار دارند.

رانیجیت شهانی، معاون و مدیرعامل واحد نوارتیس در هند روز سه شنبه در مصاحبه ای با رویترز گفت «سایه خطر دائم مجوزهای اجباری همچون شمشیر داموکلس بر سر شرکت هایی که حق انحصاری و امتیاز تولید دارند، وجود دارد».

وی افزوده است «دولت هند طی دو سال گذشته چندین تصمیم در زمینه مالکیت معنوی صادر کرده است که بر شرکت های داروسازی که داروهای زیستی تولید می کنند، تاثیر ناخوشایندی داشته است. این امر نه تنها برای ادامه تجارت در بازار هند نگران کننده است بلکه بازارهای نوظهوری دیگری ممکن است تصمیم بگیرند همچون هند از این رویه پیروی کنند».

هند در «فهرست اولویت دیدبان» دولت ایالات متحده قرار دارد. اسامی کشورهایی در این فهرست منتشر می شود که ایالات متحده براین باور است باید اقدامات آن ها در مورد مالکیت معنوی را از نزدیک و با جدیت زیرنظر و مراقبت داشت.

گروه «شرکت های تحقیقاتی داروسازی و تولیدکننده های آمریکا» معتقد است واشنگتن برای کاهش رتبه کشورهایی که در فهرست «کشور خارجی در اولویت» قرار دارند، اقدام جدی تری به عمل بیاورد. این فهرست برای رده بندی کشورهایی است که بیشترین موارد تخلف در آن ها مشاهده شده است.
XS
SM
MD
LG