فدراسیون جهانی روزنامهنگاران (IFJ) در گزارشی اعلام کرد که در سال ۲۰۱۸ در مجموع ۹۴ روزنامهنگار در نقاط مختلف دنیا کشته شدهاند.
براساس آماری که این سازمان بینالمللی منتشر کرده، ۹۴ روزنامهنگار در سال ۲۰۱۸ به دلیل حوادثی چون بمبگذاری، ترور و تیراندازی کشته شدهاند و تصادف و بلاهای طبیعی باعث مرگ ۳ روزنامهنگار شده.
این آمار نسبت به سال گذشته ۱۲ نفر افزایش داشته است. در سال ۲۰۱۷ در مجموع ۸۲ روزنامهنگار در گوشه و کنار جهان کشته شده بودند.
براساس لیستی که این سازمان منتشر کرده، افغانستان با ۱۶ روزنامهنگار کشته شده، مرگبارترین نقطه کره زمین برای روزنامهنگاران است. مکزیک با ۱۱ و یمن با ۹ روزنامهنگار کشته شده در رتبههای بعدی قرار دارند.
در رتبههای بعدی این لیست هند (۷ نفر)، پاکستان، سومالی و ایالات متحده (۵ نفر)، فیلیپین، اکوادور و برزیل (۳ نفر)، کلمبیا، گواتمالا و فلسطین (۲ نفر) قرار دارند.
تابستان گذشته در جریان تیراندازی در دفتر روزنامه «کاپیتال گزت» در شهر آناپولیس ایالت مریلند، دستکم پنج نفر کشته و عدهای زخمی شدند. پس از شکست در دادگاه، کارکنان روزنامه را تهدید کرده بود.
فیلیپ لروث، رئیس فدارسیون جهانی روزنامهنگاران، به آسوشیتدپرس گفت از هر ۱۰ قتل روزنامهنگاران در نقاط مختلف دنیا، ۹ اقدام به قتل بدون مجازات باقی میماند.
لروث گفت که افزایش قتل روزنامهنگاران در نقاط مختلف دنیا، به زیاد شدن خودسانسوری منجر میشود.
از جمله پر سر و صداترین قتلهای روزنامهنگاران در سال ۲۰۱۸ کشته شدن جمال خاشقجی روزنامهنگار منتقد سعودی، در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول بود.
خاشقجی که ستوننویس روزنامه واشنگتنپست بود، روز دوم اکتبر وارد ساختمان کنسولگری شد، اما هرگز از آنجا خارج نشد.
حدود یک ماه پس از این اتفاق عربستان سعودی پذیرفت که برخی مقامهای این کشور به شکل خودسرانه دست به انجام این کار زدهاند. براساس آنچه رسانهها اعلام کردهاند، خاشقجی در کنسولگری عربستان سعودی به قتل رسید و بدن او قطعه قطعه شد.
در گزارشی که واشنگتن پست پیشتر از مقامات سازمان سیا در آمریکا منتشر کرد، این نهاد اطلاعاتی می گوید قتل جمال خاشقچی با اطلاع محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی انجام شده است.