جنگندههای ارتش اسرائیل ساعاتی پیش تعدادی از اعضای حماس را که در یک مرکز کنترل و فرماندهی این گروه اسلامگرا زیر مدرسه «صفد» در شهر غزه بودند، هدف حمله قرار دادند.
به گزارش ارتش اسرائیل، این مرکز توسط «تروریستهای حماس برای طراحی و اجرای عملیات تروریستی علیه نیروهای ارتش اسرائیل و کشور اسرائیل مورد استفاده قرار می گرفت.»
ارتش اسرائیل پیش از این حمله، « اقدامات زیادی برای کاهش احتمال آسیب رساندن به غیرنظامیان از جمله استفاده از تسلیحات دقیق، ویدیو هوایی و داده های اطلاعاتی دیگر» انجام داد.
اسرائیل بار دیگر حماس را به نقض نظاممند حقوق بینالمللی و انجام عملیات از درون زیرساختها و پناهگاههای غیرنظامی در نوار غزه و سوءاستفاده بیرحمانه این گروه از شهروندان غزهای برای فعالیتهای تروریستیاش متهم کرد.
ارتش اسرائیل در پایان بیانیه خود تصریح کرده که به مقابله قاطعانه با سازمانهای تروریستی فلسطینی در نوار غزه ادامه خواهد داد.
رویه حماس مبنی بر استفاده از زیرساختهای غیرنظامی مانند بیمارستانها، مدارس، و مساجد برای مقاصد نظامی و همچنین ایجاد تونل زیر این مکانها، بارها طی سالهای اخیر و بهویژه پس از حمله تررویستی ۱۵ مهر به اسرائیل، مورد انتقاد قرار گرفته است.
حمله جنگندههای ارتش اسرائیل به مرکز کنترل و فرماندهی حماس تنها ساعاتی پس از انتشار خبر قتل شش گروگان اسرائیلی ربودهشده توسط حماس به غزه انجام شد.
هرزی هالوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، از محل بازیابی اجساد شش گروگان کشتهشده توسط حماس بازدید کرد.
هالوی که در این بازدید مسئول فرماندهی جنوب ارتش اسرائیل را نیز به همراه داشت، با فرماندهان و سربازان میدانی دیدار کرد و به ارزیابی وضعیت و تبادلنظر درباره طرحهای آتی پرداخت.
به قتل رساندن شش گروگان اسرائیلی ربودهشده توسط حماس، با محکومیت دولتمردان اسرائیلی، آمریکایی، بریتانیایی، و اروپایی مواجه شده است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز یکشنبه در سخنانی به زبان عبری ضمن ابراز همدردی با خانوادههای شش گروگان کشتهشده توسط ستیزهجویان فلسطینی، خطاب به حماس و رهبران گفت: «بهای آن را پرداخت خواهید کرد.»
همچنین جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، با انتشار بیانیهای گفت خبر کشتهشدن هرش گلدبرگ پولین، گروگان اسرائیلی-آمریکایی ربودهشده توسط حماس، او را «ویران و خشمگین» کرده است. بایدن تصریح کرد: «اشتباه نکنید، رهبران حماس تاوان این جنایات را خواهند داد. و ما به کار شبانه روزی برای رسیدن به توافقی برای آزادی گروگانهای باقی مانده ادامه خواهیم داد.»
در همین ارتباط، کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، و دیوید لمی، وزیر امور خارجه، در بیانیههایی جداگانه قتل وحشتناک شش گروگان بیگناه در غزه با به شدیدترین وجه محکوم و با خانوادههای آنها ابراز همدردی کردند.
همچنین جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، قتل شش گروگان اسرائیلی توسط حماس را محکوم کرد و افزود این مردان و زنان جوان بیگناه باید نزد عزیزانشان بازگردانده شده بودند.
هرش گلدبرگ پولین ٢٣ ساله، ادن یروشالمی ٢۴ ساله، اوری دانینو ۲۵ ساله، الکس لوبنوف ٣٢ ساله، کارمل گات ۴۰ ساله، و آلموگ ساروسی ٢٧ ساله، اسامی شش گروگان به قتل رسیده توسط حماس است.
در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به اسارت گرفته شدند.
پس از این حمله تروریستی، اسرائیل تهاجم به غزه را به منظور نابودی حماس و بازگرداندن گروگانهای ربودهشده از سوی حماس آغاز کرد.
گروه حماس در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن، و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.