لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۳

کارزار «سطل آب یخ» با هدف اطلاع‌رسانی در مورد بیماری « اِی اِل اِس»


حدود ۲۰۰ نفر در میدان کاپلی بوستون برای شرکت در «کارزار سطل آب یخ» جمع شدند – ۱۶ مرداد ۱۳۹۳
حدود ۲۰۰ نفر در میدان کاپلی بوستون برای شرکت در «کارزار سطل آب یخ» جمع شدند – ۱۶ مرداد ۱۳۹۳

جورج بوش،علی کریمی، بیل گیتس، گوگوش، مارک زاکربرگ، مهناز افشار و ده‌ها چهره دیگری که تا امروز ربطی به هم نداشتند، حالا با یک سطل آب یخ در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

سیل سطل‌های آب یخ این روزها شبکه‌های اجتماعی را در بر گرفته است. از چهره های جدی سیاسی در آمریکا گرفته، تا شخصیت‌های ورزشی و فرهنگی ایران.

چشم و هم‌چشمی ستاره‌ها بود، نیت خیر و یا تفریح، که «کارزار سطل آب یخ» موفق شد در کمتر از یک ماه، میلیون‌ها دلار برای پژوهش در مورد بیماری « اِی اِل اِس» جمع کند.

اِی اِل اِس نوعی اختلال در عصب‌های حرکتی است که در نهایت بیمار را فلج می‌کند.

استیون هاوکینگ، کیهان شناس و فیزیکدان برجسته بریتانیایی حدود ۵۰ سال است که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کند.

کارزار سطل آب یخ، با درگیر کردن چهره‌های مشهور توانست افکار عمومی را به خود جلب کند،؛ اما پیش از این، شهرت کسی که این کمپین را آغاز کرد، از زادگاهش بوستون فراتر نرفته بود.

پیت فریتس، کاپیتان پیشین تیم بیسبال کالج بوستون در سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۹۰ خورشیدی) به بیماری اِی اِل اِس مبتلا شد و ناگزیر ورزش را برای همیشه کنار گذاشت.

در ماه ژوئیه سال جاری، برای آگاهی‌رسانی بیشتر در مورد بیماری اِی اِل اِس، ایده خالی کردن سطل آب یخ روی سر، که برای مبتلایان به این بیماری حکم شکنجه را دارد، به ذهن فریتس رسید.

خودش در این راه پیشقدم شد و دوستش کوری گریفین برای جهانی کردن کارزار آستین بالا زد.

گریفین ۱۰۰ هزار دلار برای کمپین جمع کرد، اما در روز ۲۲ ماه اوت در آب‌های منطقه «نان تاکت» در ایالت ماساچوست جان خود را از دست داد. هر چند در سیل ویدئوهای مردم از ریختن سطل آب یخ روی سرشان، خبر غرق شدن او گم شد.

کارزار سطل آب یخ روز به روز گسترده‌تر شد و به ژاپن، هند و حتی ایران هم رسید. چهره‌های ایرانی یکی بعد از دیگری وارد میدان شدند و به رسم این کارزار، یکدیگر را به چالش طلبیدند.

هر چند آمار دقیقی از مبتلایان به این بیماری در ایران وجود ندارد، اما مدیر انجمن در حال تأسیس حمایت از بیماران اِی اِل اِس، در گفتگو با خبرگزاری ایرنا، تعداد بیماران را حدود ۲ تا ۳ هزار نفر تخمین زده است.

از این رو، ایرانی‌ها در کنار کمک به انجمن اِی اِل اِس، به سازمان‌های خیریه دیگری نیز کمک کردند.

چالش ریختن یک سطل آب یخ روی سر، به صورت کم سابقه‌ای شخصیت‌های فرهنگی و اجتماعی داخل و خارج از کشور را به هم پیوند زد.

مهناز افشار، بازیگر تئاتر و سینمای ایران از انوشه انصاری اولین فضاگرد زن جهان و مریم میرزاخانی اولین زن برنده مدال فیلدز در ریاضیات دعوت کرد به این کمپین بپیوندند.

ابی ، خواننده مشهور ایرانی نیز مهران مدیری و پرویز پرستویی ، چهره‌های مطرح تلویزیون و سینمای ایران را به چالش طلبید.

از سوی دیگر بنیاد امداد بشری ترکیه موسوم به آی اچ اچ در غزه به کارزاری متفاوت پیوسته است.

«کارزار سطل خاک» در حمایت از کودکانی که در میان خاک و آوار خانه‌های ویران شده‌شان زندگی می‌کنند.

تا به حال ده‌ها نفر از کشورهای مختلف در «کارزار سطل خاک» شرکت کرده‌اند.

در یکی از ویدئوها، جوانی فلسطینی می‌گوید «کودکان غزه حسی متفاوت دارند. آنها در خانه‌های خود نشسته‌اند که ناگهان سقف روی سرشان خراب می‌شود.» او سپس سطلی از خاک را روی سر خود خالی می‌کند و می‌گوید «اینطوری!»

در ویدئویی دیگر که هزاران بار در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده جوان فلسطینی دیگری می‌گوید که حاضر است در چالش سطل آب یخ شرکت کند.

او سپس یک سطل خالی را روی سرش تکان می‌دهد و می‌گوید از آنجایی که اسرائیلی‌ها تمام منابع آب را مصرف کرده‌اند، فلسطینی‌ها امکان شرکت در کارزار سطل آب یخ را ندارند.

از میان چهره‌هایی که چالش سطل آب یخ را نپذیرفتند باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا بود که ترجیح داد فقط با کمک مالی حمایت خود را نشان دهد.

وزارت امور خارجه آمریکا هم در نامه‌ای رسمی از دیپلمات‌ها و مقامات ارشد دولت ایالات متحده در سراسر جهان خواسته است تا از شرکت در کارزار سطل آب یخ خودداری کنند.

انجمن پژوهش در مورد بیماری اِی اِل اِس تا این لحظه ۷۹ میلیون دلار جمع آوری کرده است.

XS
SM
MD
LG