مقامات نزديک به آژانس اتمی سازمان ملل می گويند برنامه اتمی ايران را مشکلات تکنيکی، کند کرده است.
مقامات روز دوشنبه اعلام کردند ايران ۱۰۰۰ عدد از سانتريفيوژهای خود را که در تأسيسات نطنز برای غنی سازی اورانيوم به کار ميرفتند، خاموش کرد. به گفته کارشناسان هزاران عدد از ميان تقريباً ۸۵۰۰ سانتريفيوژی که در اين تأسيسات قرار دارد در ظرفيت پائين کار می کنند يا که از کار افتاده اند.
کارشناسان اتمی می گويند احتمالاً ويروس استاکس نت باعث شده است سانتريفيوژهای ايران غيرقابل کنترل شوند و نتوانند درست، کار کنند.
کارشناسان امنيت سايبری می گويند استاکس نت «سوپر اسلحه ای» است که بنظر می رسد برای هدف گرفتن تأسيسات هسته ای نظير نيروگاه های اتمی، طرح ريزی شده است. به گفته آنان، تقريباً ۶۰ درصد کامپيوترهايی که مورد حمله اين ويروس قرار گرفته اند، در ايران قرار دارند.
اين خبرها هنگامی منتشر می شوند که قرار است ۶ قدرت بزرگ و ايران در ۵ ماه دسامبر با يکديگر، مذاکره کنند. با اينهمه دو طرف هنوز توافق نکرده اند که در مورد کدام مسائل اتمی، بحث خواهند کرد.
بسياری از کشورهای غربی بر اين باورند که ايران در صدد است از برنامه اتمی خود برای ساختن سلاح های اتمی استفاده کند؛ اتهامی که ايران تکذيب می کند.
آمريکا تحريم هايی را عليه ايران به دليل امتناع جمهوری اسلامی ايران از متوقف کردن غنی سازی اورانيوم، وضع کرده است. نهادهای ديگر بين المللی نيز مجازات های مشابهی را عليه رژيم تهران، اعمال می کنند.