لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۶

پژوهشگران: انسان تکامل یافته ۵۰ هزار سال پیش آفریقا را ترک کرد


چهل و هفت دندان انسان که اخیرا در غاری در جنوب چین پیدا شد، نشان می دهد گونه های ما، ممکن است ۸۰ تا ۱۲۰ هزار سال پیش وارد چین شده باشد؛ بسیار زودتر از زمانی که قرضیه های مطرح فعلی نشان می دهند.

نتایج مطالعاتی که روز چهارشنبه در نشریه علمی نیچر (Nature) منتشر شد، حاکی است دندان های پیدا شده در غاز فویان در استان هونان، گونه های انسان را در جنوب چین ۳۰ تا ۷۰ هزار سال زودتر از گونه ها در شرق مدیترانه یا اروپا قرار می دهد.

به گفته ماریا مارتینون تورس پژوهشگر کالج لندن و از نویسندگان مطالعه، "مدلی که عموما پذیرفته می شود این است که انسان های تکامل یافته، ۵۰ هزار سال پیش آفریقا را ترک کردند. در این مورد، ما می گوئیم گونه های انسان دارای قدرت تفکر در زمانی بسیار زودتر از آفریقا خارج شدند.»

دیگر نشانه های انسان های مدرن در خارج از آفریقا نیز دیده شده است، مانند بقایای تقریبا ۱۰۰ هزار ساله از غارهای Skhul و Qafzeh در اسرائیل. اما بسیاری از پژوهشگران می گفتند، آن بقایا فقط شاهدی بر تلاش های ناموفق در مهاجرتی گسترده تر بود.

در جریان حفاری در غار فویان همچنین بقایای کفتار، پانداهای بزرگ و ده ها گونه حیوانی دیگر پیدا شد. پژوهشگران اما در این مکان، هیچ ابزار سنگی نیافتند. احتمال می رود انسان ها هرگز در غار زندکی نکردند و تنها بقایای آنها به آنجا منتقل شد.

همچنین روشن نیست که چرا انسان های تکامل یافته، پیش از آن که به اروپا برسند به آسیای شرقی رسیدند. مارتینون تورس بر این نظر است که انسان ها تا زمانی که نئاندرتال ها - انسان های اولیه – در معرض نابودی قرار نگرفتند، نتوانستند جای پایی در اروپا بدست آورند. هوای بسیار سرد اروپای عصر یخبندان نیز ممکن است مانع دیگری در راه حرکت آنها بود.

XS
SM
MD
LG