وزارت بهداشت غزه که زیر نظر گروه حماس اداره میشود مدعی شد نیروهای ارتش اسرائیل روز دوشنبه دوم بهمنماه در ادامه پیشروی در خانیونس، به بیمارستان«الخیر» وارد شده و کادر درمانی این مرکز را بازداشت کردهاند.
خبرگزاری رویترز در همین زمینه در گزارشی به نقل از هلال احمر فلسطینی اعلام کرد که همزمان با حضور نیروی اسرائیلی در بیمارستان «الخیر»، تانکهای ارتش اسرائیل هم دیگر بیمارستان خان یونس به نام «العمل» را محاصره کردهاند.
براساس اعلام هلال احمر فلسطینی، بیمارستان «العمل» مقر سازمان امداد و نجات بوده و اینک ارتباط میان کارکنان این مقر با نهاد هلال احمر قطع شده است.
توماسو دلا لونگا، سخنگوی فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر ضمن ابراز نگرانی از اخبار منتشر شده درباره بیمارستان «العمل» به خبرگزاری رویترز گفت: «ما عمیقاً نگران این اتفاقات هستیم و تحولات را به دقت بررسی میکنیم.»
در مقابل اما اسرائیل میگوید که حماس از داخل و اطراف بیمارستانها برای انجام حملات «تروریستی» خود استفاده میکند.
رویترز همچنین اعلام کرد که دفتر سخنگوی ارتش اسرائیل درباره ادعاهای مطرح شده وزارت بهداشت حماس درمورد بیمارستانهای خانیونس اظهارنظر نکرده اما یک عضو وزارت دفاع اسرائیل گفته که یک تیم اختصاصی برای اطمینان از دسترسی غیرنظامیان به مراقبتهای پزشکی در خانیونس در حال تلاش هستند.
گفته میشود بیمارستان ناصر، اکنون تنها بیمارستان بزرگی است که هنوز در خانیونس قابل دسترسی و در غزه فعال است.
همزمان ریاض المالکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی که به مقر اتحادیه اروپا در بروکسل بلژیک سفر کرده به خبرنگاران گفت که اوضاع در غزه از کنترل خارج شده است. او از اتحادیه اروپا خواست تا برای برقراری آتشبس فوری در این منطقه تلاش کند.
اسامه حمدان، یکی از مقامات حماس نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی در بیروت، درخواستها برای آتشبس کامل را تکرار و تاکید کرد:«حماس همچنان متعهد به نابودی اسرائیل است و چیزی جز یک کشور فلسطینی کاملا مستقل با پایتختی اورشلیم را نخواهد پذیرفت.»
جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در واکنش رخدادهای روز دوشنبه در غزه گفت:« اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند اما ما از آنها انتظار داریم که این کار را مطابق با قوانین بینالمللی انجام دهد و از افراد بیگناه در بیمارستانها، کارکنان پزشکی و بیماران تا جاییکه ممکن است، حمایت کند.»
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که در جریان آن ۱۲۰۰ نفر از جمله زنان، کودکان، و سالمندان کشته و بیش از ۲۴۰ نفر به گروگان گرفته شدند، اسرائیل تهاجم به غزه با هدف نابودی این گروه اسلامگرا را آغاز کرد.
اسرائیل میگوید هنوز ۱٣۰ گروگان در غزه هستند اگرچه احتمالا حدود ۱۰۰ نفر آنها زنده ماندهاند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.