لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۸

مقام های ايران زير رگبار انتقادات کارشناسان کميته حقوق بشر سازمان ملل متحد


مقام های ايران زير رگبار انتقادات کارشناسان کميته حقوق بشر سازمان ملل متحد
مقام های ايران زير رگبار انتقادات کارشناسان کميته حقوق بشر سازمان ملل متحد

کارشناسان مستقل کمیته حقوق بشر در آغاز کار اجلاس این کمیته در ژنو از کارنامه حقوق بشر دولت جمهوری اسلامی به شدت انتقاد کرده اند. همزمان نهادهای مدافع حقوق بشر نیز با ارائه گزارش های جداگانه از حکومت ایران خواسته اند تا در مقابل اعضای کمیته حقوق بشر به سرکوب شهروندان این کشور، اعتراف کنند.

کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد موظف به نظارت بر عملکرد دولت هایی است که از امضا کنندگان کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی می باشند و اجرای مفاد این کنوانسیون از تعهدها و وظایف این دولت ها به شما می رود.

کمیته حقوق بشر کار خود را در روز دوشنبه ۱۷ اکتبر با بررسی عملکرد جمهوری اسلامی در چگونه به اجرا گذاشتن مفاد این کنوانسیون شروع کرده است و پرسش و پاسخ کارشناسان کمیته تا روز سه شنبه ادامه خواهد یافت.

در اولین روز نشست کمیته حقوق بشر، واکنش یکی از کارشناسان کمیته از کشور هلند به گزارش دولت جمهوری اسلامی ضمن محکوم کردن عدم ارائه خدمات اجتماعی به زنان قربانی خشونت های خانگی در ایران این بود که وی قادر نیست دریابد مقام ها جمهوری اسلامی در رابطه با منع خشونت علیه زنان در کشور تاکنون چه اقداماتی انجام داده اند. او همچنین به مقام های جمهوری اسلامی حاضر در جلسه گفت کماکان قوانین تبعیض آمیزعلیه زنان در کشور وجود دارند.

کریستین شانه، کارشناس فرانسوی کمیته حقوق بشر، ضمن انتقاد عدم شفافیت در اجرای مجازات اعدام در ایران پرسید آیا آمار و تعداد دقیق افرادی که در ایران اعدام شده اند مشخص است و آیا گزارش رسمی وجود دارد که اتهام این اشخاص چه بوده است.

کارشناس کمیته حقوق بشر از کشور رومانی از مقام های جمهوری اسلامی خواست تا تحقیقات کاملی در رابطه با عملکرد نیروهای انتظامی و مصونیت آنان در سرکوب تظاهر ات سال ۲۰۰۹ به عمل آورند، وی در همین زمینه خواهان اعلام تعداد قربانیان و معرفی آمران سرکوب شد.

بسیاری از نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر نیز با ارائه گزارش های جداگانه، تصویری کاملا متفاوت با گزارش مقام ها جمهوری از وضعیت حقوق بشر در ایران به کارشناسان کمیته حقوق بشر در سازمان ملل متحد، ارائه کرده اند: مقام های جمهوری اسلامی همچنین مدافعان حقوق بشر، وکلای مدافع، اقلیت های قومی و مذهبی را به همراه هر فردی که از سیاست آنان به طور مسالمت آمیز انتقاد کند، بازداشت و پس از یک محاکمه غیرمنصفانه به زندان می اندازند. در زندان های ایران شکنجه و بدرفتاری با زندانیان امری عادی است.

کشیش یوسف اندرخانی بدلیل انصراف از ابراز انزجار از آیین مسیحیت در انتظار رای دادگاه است. بهاییان در ایران به دلیل اعتقاداتشان به دفعات بازداشت و زندانی می شوند، در حال حاضر بیش از ۱۰۰ ایرانی بهایی در زندان های کشور به سر مب یرند.

جامعه جهانی بهاییان نیز با ارائه گزارش خود به کمیته حقوق بشر از عدم پاسخگویی مقام های جمهوری اسلامی نسبت به وضعیت بهاییان در ایران انتقاد کرده اند.

مقام های سازمان عفو بین الملل می گویند: حضور حکومت جمهوری اسلامی در این کمیته مایه اندکی دلگرمی است و وقت آن رسیده است که مقام های دولت صدای قربانیان نقض حقوق بشر و خانواده های آنان را بشنوند و اولین قدم در این رابطه پذیرفتن پیشنهادهای کارشناسان کمیته حقوق بشر می باشد.

روز سه شنبه ۱۸ اکتبر، مقام ها جمهوری اسلامی که از تهران به ژنو سفر کرده اند قرار است به سوال های کارشناسان کمیته حقوق بشر پاسخ دهند.

XS
SM
MD
LG