لینکهای قابل دسترسی

دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۰۲:۰۲

انتقال چهار زندانی زندان اصفهان به انفرادی؛ رد درخواست اعاده دادرسی زندانی محکوم به اعدام در زندان رشت

انتقال زندانیان منتقد جمهوری اسلامی به سلول انفرادی برای اعدام
انتقال زندانیان منتقد جمهوری اسلامی به سلول انفرادی برای اعدام

کانون حقوق بشر ایران از انتقال چهار زندانی زندان مرکزی اصفهان به سلول انفرادی خبر داد و نسبت به افزایش خطر اجرای حکم اعدام این چهار تن ابراز نگرانی کرد. همزمان، هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اعلام کرد، دیوان عالی جمهوری اسلامی درخواست اعاده دادرسی پیمان فرح‌آور، زندانی سیاسی در زندان لاکان رشت را رد کرد.

به گفته کانون حقوق بشر ایران، انتقال ۴ زندانی زندان مرکزی اصفهان به سلول انفرادی، در روز ۱۲ اردیبهشت صورت گرفته است، که این انتقال، خطر اجرای حکم اعدام آنها را افزایش می‌دهد.

کانون حقوق بشر ایران یکی از این چهار تن را قاسم نوری رودینی معرفی و اعلام کرد حکم اعدام او پیش‌تر دو‌بار در دیوان عالی کشور نقض شده بود، اما اکنون بار دیگر در آستانه اجرای حکم قرار گرفته است.

هویت و یا اتهامات سه زندانی دیگر منتقل‌شده به انفرادی زندان اصفهان اعلام نشده است.

همزمان هرانا می‌گوید درخواست اعاده دادرسی پیمان (امین) فرح‌آور، شاعر اهل گیلان که در زندان لاکان رشت زندانی است، رد شد.

درخواست اعاده دادرسی این شاعر که پیشتر با اتهامات «بغی» و «محاربه» در شعبه اول دادگاه انقلاب رشت به اعدام محکوم شده بود، از سوی دیوان عالی جمهوری اسلامی رد شده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی به هرانا گفته بود «این اتهامات بر پایه اشعار و فعالیت‌های اعتراضی‌ آقای فرح‌آور در حوزه عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی» مطرح شده‌اند.

نیروهای امنیتی آقای فرح‌آور را در شهریورماه سال ۱۴۰۳ بازداشت کردند، و جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات او در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شد.

حکم اعدام آقای فرح‌ آور را شعبه ۳۹ دیوان عالی جمهوری اسلامی، اواسط سال ۱۴۰۴ تایید کرد.

عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود اعلام کرد جمهوری اسلامی در پی افزایش تنش‌های منطقه‌ای، از جمله درگیری‌های مرتبط با اسرائیل، روند سرکوب داخلی و اجرای احکام اعدام را تشدید کرده است.

XS
SM
MD
LG