لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۷

در واشنگتن چه می گذرد؟ (۲۶ ژوئیه)


پرزیدنت اوباما در ملاقات با رئیس مجلس نمایندگان - جمهوری خواه - (سمت چپ) و رئیس اکثریت دموکرات سنا( سمت راست) در کاخ سفید
پرزیدنت اوباما در ملاقات با رئیس مجلس نمایندگان - جمهوری خواه - (سمت چپ) و رئیس اکثریت دموکرات سنا( سمت راست) در کاخ سفید

در همان حال که قانون گزاران آمریکائی شدیداً سرگرم یافتن یک راه حل مشترک در مورد حل مشکل بودجه ملی و بالابردن سقف بدهی های فدرال هستند تا شاید بتوانند هر چه زودتر با پرزیدنت اوباما به تفاهم برسند، و در حالی که سخنگوی کاخ سفید باز هم در اعلامیه ویژه ای به اهمیت یافتن این راه حل اشاره می کند؛ کنگره آمریکا روز سه شنبه در جلسات متعددی به رسیدگی به مسائل مربوط به امنیت و صلح پرداخته است.

نخستین جلسه در این چارچوب در کمیته انتخاب مجلس سناست که به تاًیید افرادی که برای مشاغل اطلاعاتی گمارده می شوند، می پردازد.

در جلسه امروز قرار است نامزدی «ماتیو اولِسن» به مدیریت مرکز ملی مبارزه با تروریسم مورد بحث و گفتگو قرار گیرد. آقای اولسِن که در حال حاضر عهده دار کفیل معاون دادستان کل در امنیت ملی می باشد در اول ماه جاری میلادی از سوی پرزیدنت اوباما برای این سمت انتخاب شد، انتخابی که باید به تصویب مجلس سنا برسد.

مرکز ملی مبارزه با تروریسم در ماه اوت ۲۰۰۴ کار خود را با یک جمع ۵۰۰ نفری از کار آزمودگان مسائل اطلاعاتی ۱۶ سازمان اطلاعاتی آمریکا شروع کرد. یکی از کارهای مهم این مرکز، تهیه گزارش روزانه امنیتی* برای رئیس جمهوری آمریکاست.

... امروز یکی از دیگر کمیته های مجلس نمایندگان به امر سرمایه گزاری وزارت دفاع آمریکا در تکنولوژی و توانائی آن در مواجه با تهدیدهای امنیتی می پردازد.

در جلسه امروز سوکمیسیون مربوط به تهدیدها و توانائی های کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان، کارشناسان نظامی و تحقیقاتی برای شرکت در پرسش و پاسخ با اعضای مجلس نمایندگان شرکت دارند.

... و ارزیابی مجدد استراتژی آمریکا در آسیای جنوبی مسئله دیگری است که امروز در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان مورد بحث قرار گرفت.

در این چارچوب، گروه تحلیلی آسیای جنوبی** بر این باور است که حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به خاک آمریکا علاوه بر پی آمدهائی که به همراه داشت، ۲ مورد جدید را نیز در نظام روابط بین المللی وارد کرد، ۲ موردی که در روابط بین کشورها تاًثیر گزار بود.

یکی از این پی آمدها حضور بیشتر آمریکا در فضای سیاسی –نظامی جهان و دیگری شروع تفکر در باره استراتژی همکاری های امنیتی بود و در چارچوب شکل گیری این سناریوی جدید بود که منطقه آسیای جنوبی به عنوان یک فرصت بزرگ برای آمریکا و همچنین آسیا دیده شد. فرصتی که می توانست روابط پر معنائی را در چند جبهه بین ۲ طرف توسعه دهد.

*President’s Daily Brief- PDB

**South Asia Analysis Group-SAAG

منابع مورد استفاده:

مقاله «سواتی پرشار» در مورد روابط آمریکا و کشورهای آسیای جنوبی

مجلس سنا

مجلس نمایندگان آمریکا

کاخ سفید

XS
SM
MD
LG