شماری از اعضای مجلس نمایندگان ایالات متحده در آغاز سومین ماه اعتراضات سراسری در ایران با انتشار بیانیهای از معترضان ایرانی پشتیبانی کردند.
این نمایندگان روز چهارشنبه ۱۶ نوامبر در بیانیهای با اشاره به گذشتن دو ماه از اعتراضات در ایران همبستگی خود را با معترضان ایرانی اعلام کردند.
گریگوری میکس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، دیوید سیسیلین، رئیس کمیته فرعی خاورمیانه، شمالافریقا، و مبارزه با تروریسم جهانی به همراه ۱۵ عضو کمیته روابط خارجی با اشاره به خشونت جمهوری اسلامی در سرکوب شهروندان ایران، برگزاری دادگاههای ساختگی، و صدور حکم اعدام برای یکی از معترضان نوشتهاند: «وحشیگری رژیم ایران غیر قابل قبول است و نمیتواند نادیده گرفته شود.»
در این بیانیه همچنین آمده است: «ما بدون هرگونه تردید در کنار زنان و مردان شجاع ایرانی که برای آزادیها و حقوق اولیه انسانی خود میجنگند، ایستادهایم.»
این نمایندگان از دولت بایدن برای پاسخگو کردن حکومت ایران «از جمله از طریق تحریم مقامات اصلی» جمهوری اسلامی که مسئول سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز بودهاند، و نیز به دلیل افزایش امکان دسترسی به اینترنت در سراسر ایران تقدیر کردهاند.
در پایان این بیانیه آمده است: «ما خود را در کنار دولت، شرکا و متحدانمان در سراسر جهان برای حفظ فشار بر رژیم ایران و تقاضای عدالت و پاسخگویی برای ایرانیان شجاعی که جان خود را به دست مسئولان دولتی از دست دادهاند، و آنان که با وجود همه وحشیگریها و خطرات هر روز به اعتراضشان ادامه میدهند، متعهد میدانیم. ما در کنار شما ایستادهایم.»
دور جدید اعتراضات ایران از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استانهای کشور جریان داشته است.
در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنهای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه، روحت شاد» داده شده است.
مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانوادهاش از سقز به تهران سفر کرده بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.