لینکهای قابل دسترسی

یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۸

اولین راهپیمایی ۱۳ آبان بعد از توافق: شعارهای تکراری با طعم مک دونالد


در تظاهرات دولتی در تهران، تابلوهای نه به مک‌دونالد دیده شد
در تظاهرات دولتی در تهران، تابلوهای نه به مک‌دونالد دیده شد

راهپیمایی ۱۳ آبان در حالی در تهران و شهرستان‌های ایران برگزار شد که امسال غیر از پرچم آمریکا، این راهپیمایی مهمانان دیگری هم داشت. تابلوهایی که تاکید داشتند نباید برندهایی مثل "مک‌دونالد" در ایران شعبه داشته باشند.

به مناسبت روز سیزدهم آبان، سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران، هزاران نفر از شهروندان و مسئولان دولتی ایران، مقابل ساختمان سابق این سفارت تجمع کردند و همزمان در شهرهای دیگر ایران نیز تجمع های مشابهی برگزار شد.

۳۶ سال از اشغال سفارت آمریکا گذشته است. گروهی از دانشجویان موسوم به "خط امام" در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ با اشغال سفارت آمریکا در تهران و گروگانگیری دیپلمات ها، موجب قطع رابطه دیپلماتیک دو کشور و آغاز تحریم های آمریکا علیه ایران شد.

ویژگی راهپیمایی ۱۳ آبان ۹۴: اولین راهپیمایی بعد از توافق
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:04:19 0:00

این اولین سالگرد گروگانگیری در ایران، بعد از توافق هسته ای ایران و کشورهای عضو گروه پنج به علاوه یک بود. با این که در دو سال اخیر آمریکا و ایران مذاکرات فشرده ای در قالب مذاکرات هسته ای داشتند، اما به نظر می رسد با اشاره های آیت الله خامنه ای، شعارهای حاضران در تجمع ۱۳ آبان تغییری نداشت.

یک ماه پیش، آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران یک بار دیگر درباره آنچه "خطر نفوذ آمریکا" می نامد، هشدار داد و گفت توافق هسته ای ایران و غرب به معنی عادی سازی روابط ایران و آمریکا نیست.

مهمانان جدید ۱۳ آبان

در سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران معمولا تظاهرکنندگان دولتی، پرچم آمریکا را در اعتراض به سیاست های این کشور آتش می زنند اما امسال علاوه بر پرچم آمریکا، پرچم کشورهای اسرائیل و عربستان سعودی نیز به آتش کشیده شد.

مقام های ایران در ماه های اخیر و همزمان با افزایش تنش ها بین اسرائیل و فلسطینی ها، واکنش هایی نشان داده بودند. اما با روابط پرتنش ایران و عربستان در هفته های اخیر و پس از واقعه منا، امسال پرچم عربستان سعودی نیز به آتش کشیده شد.

در واقعه منا در جریان مناسک حج امسال صدها زائر ایرانی زیر دست و پا کشته شدند. ایران مقام های عربستان را به بی کفایتی متهم کرد و در مقابل عربستان، ایران را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرد.

اختلاف اصلی ایران و عربستان بر سر نقش هر دو کشور در معادلات خاورمیانه است. ایران از حامیان بشار اسد رئیس جمهوری سوریه است و در مقابل عربستان از مخالفان او حمایت می کند. در یمن نیز ریاض حامی رئیس جمهور عبدربه منصور هادی است و شورشیان حوثی مخالف دولت تحت حمایت ایران هستند.

حتی در هفته گذشته که ایران برای اولین بار از سوی آمریکا به نشست مذاکرات درباره آینده سوریه دعوت شد، جنگ لفظی ایران و عربستان کاهش نیافت.

از کی‌اف‌سی تا مک‌دونالد

در تصاویر راهپیمایی روز چهارشنبه ۱۳ آبان، تظاهرکنندگانی با پلاکاردهایی در دست دیده می شوند که روی آرم برندهای محصولات آمریکایی از جمله مک دونالد، استارباکس، کی اف سی و کوکاکولا، خط قرمز کشیده بود.
در روزهای اخیر افتتاح و تعطیلی رستوران کی‌اف‌سی در تهران خبر ساز شده است.

رستوران کی‌اف‌سی که قدمتی حدود هفتاد سال دارد، در ۱۱۸ کشور جهان، بیش از هجده هزار شعبه دارد. معروفیت این رستوران برای مرغ سوخاری آن است که هرالد سندرز، اولین بار آن را عرضه کرد.

تعطیلی رستوران کی‌اف‌سی پس از آن صورت می گیرد که در ماههای اخیر، آیت الله خامنه ای تاکید کرده بعد از توافق هسته ای ایران و غرب، مقام های دولتی باید احتیاط کنند که آمریکا به ایران نفوذ نکند. کی‌اف‌سی و رستوران زنجیره ای مک دونالد، برندهایی هستند که تاکنون مقام های ایران با بازگشایی شعبه های آنها مخالفت کرده اند.

در حالی کی‌اف‌سی تعطیل شده که علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران با رد ارتباط این رستوران با کی‌اف‌سی آمریکا، اعلام کرد نه کی‌اف‌سی در ایران شعبه دارد و نه هیچ فست‌فود دیگری.

مواد غذایی کی اف سی ایرانیان هم‌اکنون در کشور دارای فعالیت است و این نیز هیچ ارتباطی با برند کی‌اف‌سی ندارد.

XS
SM
MD
LG